Când alții v-au făcut să vă simțiți vinovați sau rușinați





       Multora le place sa arate cu degetul. Să-si expună copiii. Le place să mizeze pe rusine.  Si atunci cand gresesc le pun copiilor etichete in vazul lumii.
    Si totul se intamplă la vedere!!!.... In parcuri , pe strada, in marea piata publica a Facebook-ului, a Instagramului, sau a Pinterestului. Pentru ca nu-i asa sa te jenezi in fata multora e mult mai rau decat sa te jenezi in fata unuia singur? Si uite asa apar tragediile. Apar traumele suflesti.  
  Multi parinti din cauza panicii, a nestiintei, a lipsei de experienta sunt dispusi sa faca aproape orice ca sa isi disciplineze copilul….(ca sa nu mai vorbim de faptul ca ei  insisi sunt de vina pentru comportarea copilului)

   Rușinea și vina sunt aspecte pe care oamenii le-au folosit pentru a controla pe alții de secole. Rușinea a fost folosită ca un instrument pentru a controla copiii și pentru ai determina să se comporte într-un anumit mod.
Aceasta a mai fost folosita si pentru adulti, pentru a împiedica oamenii să intre în propria lor putere autentică și să strălucească propria lor lumină frumos și fără rușine.
Rușinea și vinovăția, care au fost acumulate asupra copiilor sunt deosebit de dăunătoare, deoarece creează un sistem de credinta in mintea lor frageda, care erodeaza stima de sine și încrederea în sine.
 Pentru a fi mai clar; in majoritatea cazurilor de folosire a vinovăției și a rușinii, ca aspect al controlului, pentru a realiza schimbări de comportament imediat ,este deosebit de dăunătoare pe termen lung, pentru psihicul viitorului om.  
  Oamenii recurg la vinovăție și rușine , de regula ,in dorinta lor de a  transforma o altă persoană într-o persoană mai bună cred ei ,  fără a înțelege pe deplin efectele dăunătoare pe termen lung pe care le au. Pentru mulți, care așa au fost crescuți și nu știu alt mod de a fi..li se pare firesc si normal, ei insisi fiind framantati la nesfarsit de aceasta trauma.

 Dacă v-ați făcut vinovați de vină și de rușine din partea altora, primul lucru pe care trebuie să îl înțelegeți este că oricine are un interes să vă judece, nu este pur și simplu calificat să facă acest lucru!   Dacă parintii ar cunoaste si ar sti , ei v-ar încuraja și v-ar  aminti de perfecțiunea și divinitatea voastră ca un aspect individual, si v-ar explica de ce nu este bine sa faceti anumite lucruri.
  Realitatea este că vinovăția și rușinea se traduc în condiționarea profundă pentru a crede că nu ești suficient de bun. Dar vestea bună este că tu , acum, matur fiind, poti afla sau știți mai bine.
 Știi, adânc în inima ta, că ești o parte frumoasă a întregului. Știi că în copilărie erai nevinovat, divin și perfect, exact așa cum erai. Știi, chiar dacă a venit din ignoranță, ca nu ai meritat niciodată acest tratament. Știți că meritați iubire, acceptare și încurajare să crească în tot ceea ce ați putea fi.
  Copilul tău interior rănit sau sine adult rănit, nu-i pasă de unde provine dragostea,

acceptarea și încurajarea. Lui îi pasă de a obține ceea ce are nevoie disperată. Tu ai înțelepciunea și compasiunea de a merge chiar acum in adancul tau și daruieste-ti singur.
  Deci, stati in liniste sau intrați în meditație și imaginati-va ca adunați ceea ce vă doare în brațele voastre și acoperiți-i cu sărutări și iubire și confort și cu ultimul lucru pe care nu l-ați avut. Spuneți-i că oamenii din jurul dvs. nu au înțeles adevărul despre cine sunteți și pur și simplu nu știați mai bine (dacă știau mai bine, ar fi făcut mai bine). Tratați această parte a voastră ca ființa prețioasă pe care a existat-o ​​întotdeaunași promiteți că nu veți mai lăsa să treacă din nou.

 Niciodată nu e prea târziu să îți dai ce ai nevoie. Ați devenit un suflet frumos iubitor și grijuliu, în ciuda a tot prin ce ați trecut. Daruiti iubire si celor din jur. Numai cand daruiesti poti gasi minunata bucurie interioara si fericirea pe care nimeni si nimic nu o poate lua de la tine.
Acest lucru este suficient pentru a sărbători cine sunteți și a îmbrățișa adevărul vostru.
Sunteti divini!  
Namaste


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu