Obsevația de sine


 Cum as putea să văd ce anume ar trebui să schimb la mine?.... Chiar am ceva de schimbat la mine? …. Cine sunt eu cu adevărat si cum mă percep ceilalti?... 

  La toate aceste intrebări vă puteti răspunde si singuri dacă doriti. Ideia este să doriti să fiti sinceri , profund sinceri, pană la capăt… si de acolo si mai departe…. apoi deveniti observatori.

    Există diferite tipuri de observații. Metoda de auto-observare este un subiect profund de îngrijire de sine dar, trebuie să respecti anumite reguli de bază. O observație internă, o introspecție, este o atitudine care presupune o conștiință totală și absolută, în care integritatea și onestitatea trebuie să fie întotdeauna prezente.

 Observarea personală nu este o sarcină ușoară sau plăcută, deoarece implică confruntarea cu toate aspectele vieții voastre. Mintea ego-ului este atât de subtilă și inteligentă încât vă cunoaște bine punctele slabe și vulnerabile. Cel mai important lucru este să fiți dispuși să faceți schimbări ale modului de gândire și vedere a lucrurilor. Nu este ușor să accepți.
   Acest lucru necesită un angajament personal, precum și o alegere liberă, și dorința de a vă transforma in ceva mai presus de momentul actual. Un factor important în auto-observare este sensibilitatea și deschiderea față de toate aspectele discordante ale vieții tale. Totul începe și se termină în dizolvarea eului. Uita cine ești, tu, cel din aceasta lume, uita toate invataturile primite cu toate limitarile lor. Fii doar un observator discret.
 În timpul zilei, poarta  observația ta pe diferite nivele, dar mai ales pe conflictele personale, profesionale, de familie, de cuplu etc. Dacă se face o evaluare a timpului pe care il ocupa  observarea și rezolvarea acestor probleme, ajungem la concluzia că absoarbe majoritatea timpului.  Aceasta este o altă strategie a ego-minții pentru a vă distrage atenția de la originea tuturor conflictelor, suferințelor și problemelor pe care le aveți.
  Observarea de sine trebuie abordată în starea de prezență sau de conștientizare a modului în care funcționează structurile dvs. mental, emoțional, gândurile și dorințele. In observarea de sine nu este necesara judecarea, biciuirea sau descalificarea de sine, impotriva aspectelor legate de personalitatea, caracterul, obiceiurile, conceptele, valorile … tale.
  Sinceritatea este cheia pentru a asigura că metoda de auto-observare poate avea efecte pozitive în viața ta.
  Observarea de sine este instrumentul pe care omul îl folosește pentru a percepe ego-ul, pentru a vă deconecta de la el și pentru a-l proiecta în realitatea în care sunteți prinși. Prin observarea sine se poate face trimitere la sensibilitatea spirituală a ființei voastre esențiale care comunică și vibrează în dimensiunea compasiunii față de greșelile și greșelile celorlalți. Observarea se manifestă și prin toleranța inconștienței pe care o manifestați în anumite circumstanțe.
  Cand folosesti obsevarea de sine dezvolti si compasiunea si respectarea celorlalti oameni care aparent vibreaza in negativitate si agresiune
  Folosind metoda de auto-observare esti  dispus  să sacrifici și să faci  tot ceea ce este necesar pentru ca spiritul de constientizare să fie prezent în viața ta și să contribuie la stabilirea regatului de lumină, armonie și iubire pe Pământ.
   
   Nimeni nu poate interveni în voința ta liberă. Amintiti-vă că nu sunteti doar observatori, ci si observati, ceea ce implică o responsabilitate mai mare din partea voastră si pentru a nu genera o dinamica negativă care să intarească intunericul si suferintele de pe planetă.    Nu uita deasemenea ca fiecare gand al tău, fiecare vorbă, sunt creative si iti determină drumul vietii.

Fiti intelepti





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu