Drumul sufletului




    Doar prin Intelepciune, poti spera sa te eliberezi. Cunoasterea aduce Intelepciune, iar Intelepciunea, putere.
  Omul primeste calauzire neancetat de la sinele sau si de la ingerii lui Dumnezeu dar, ca  si acum 2000 de ani cand a avut loc venirea lui Isus, el , omul, ignora totul si e neancrezator. 
  Este adevarat , este greu sa te rupi de tot ce stii si ti s-a spus, si sa pornesti sa afli adevarul, pe un drum necunoscut. Este incomod pentru multi sa mearga in necunoscut….iar multora le este tare teama caci  ignoranta naste frica.
  Capii crestinatatii, au hotarat cu sute de ani in urma, sa scoata din biblie si sa ascunda multe adevaruri omului. Multi spun ca dupa ce vor muri , Dumnezeu ii va duce in loc frumos si luminos cu verdeata si sufletul lor va fi fericit si linistit . Daca ar sta putin sa gandeasca, si-ar da seama,  ca si-au trait viata tare urat, au facut atat de multe pacate, incat nu vor ajunge decat in locul de penitenta al sufletului de dupa moarte. 
  Cat se sta acolo in iad ?.... doar Dumnezeu stie, cat cantareste un avort, o crima , hotia, lacomia, nepasarea, lenea, abuzul fata de alte persoane sau fata de tine insati….. si cate alte orori ale acestei lumi.  Cand Dumnezeu ii da drumu si sufletul revine iar si se intrupeaza si se naste iar in aceasta lume, o ia iar de la capat cu greselile.
   Acest  vesnic cerc vicios al suferintei sufletului se va rula la nesfarsit milenii dupa milenii pana ce omul se va trezi din nebunia acestei lumi, pana cand  isi va da seama de strambatatea ei , de ororile si legile ei strambe, de minciuna cu care este  dus de nas,  pana isi va da seama de greselile pe care le face caci ….aceasta lume este asa pentru ca asa a ales el sa fie .  Pana nu iei hotararea sa te schimbi tu pe tine insati, sa incepi schimbarea lumii si primul om schimbat sa fii chiar tu, NOI TOTI, vom suferi la nesfarsit, si aici si dincolo in lumea spiritului. O vesnica sufernita, un vesnic iad, chiar daca aici , in lumea asta, mai aveti zile cand vi se pare ca ati fi un strop fericiti.
  
  Multi vor spune ca nimeni nu stie ce se petrece dupa moarte, iar eu imi permit sa vorbesc asa ceva . Nimic mai fals!  Sunt  sute , mii de dovezi palpabile, aduse despre asta. Trebuie doar sa cauti , sa vrei sa afli. E deajuns sa vrei sa afli adevarul si pe negandite, pas cu pas ,  el ti se va dezvalui. Odata pornit pe acest drum, odata ce adevarul iti sta in fata, iti vine sa strigi din toata puterea si sa spui tuturor , cat de fraieri am fost  cu totii,  cum ne-am chinuit aiurea fara rost sufletul atata amar de mii de ani. Suntem ca o pasare in colivie. Avem colivia deschisa dar , preferam din prostie, sa bagam  capul intre umeri si sa ne facem ca nu stim de usa larg deschisa. Asta se numeste simplu PROSTIE umana.

  Da, este dificila calea ce duce la INTELEPCIUNE  si spre LUMINA, dar daca o faci, o faci spre binele tau in primul rand.
Piedici multe vei gasi in calea ta si multi  “munti de urcat”  si situatii dificile, pe drumul spre LUMINA.
 Doar prin Cunoastere, poti razbate.
Trebuie sa fii vesnic atent  la  gandurile , vorbele si gesturile tale. Sa te controlezi in tot, sa fii echilibrat.
Doar o secunda e deajuns, ca sa spui un cuvant care raneste. O  vorba spusa la intamplare, sau la nervi, sau pur si simplu ca nu sunteti constienti de vorbele voastre, puteti  rani urat de tot un alt suflet...si apoi aveti de platit dupa moarte pentru toate.
Este adevarat  ca totul este rau in jur, iar lumea e parca tot mai fara minte dar , sa nu cumva sa va apucati sa aruncati cu noroi in nimeni. Omul de langa voi este asa cum il vedeti , pentru ca atata intelegere are.  Nu il judecati deloc, poate vine si vremea lui sa vada si sa se schimbe. Priviti dar nu  judecati. Fiecare are drumul sau.
  Fiti atenti  la  orice eveniment din viața voastră, care pare intenționat, și încercați să determinați semnificația din spatele acestuia, deoarece nimic nu se întâmplă întâmplător. Poate ca suteti claluziti... Urmați-vă intuiția și nu veți greși prea mult.
Fiti buni si blanzi , si incepeti sa va schimbati  viata , incepand odata cu schimbarea voastra.   
 Daca doriti , puteti sa ignorati ceea ce am spus, dar , va veni o zi , cand lucrurile se vor schimba brusc si radical , si va veti fi dorit sa imi fi dat atentie. Fiecare suflet are rolul si menirea sa, pentru care intr-o zi, fiecare va da socoteala.
Omul a fost atentionat si avertizat in multe, zeci de feluri, dar a fost si ajutat de Dumnezeu intr-o mie de feluri.
Fiti intelepti si aveti grija de sufletul ce v-a fost incredintat de Dumnezeu. Felul in care va traiti viata , depinde de voi, si de alegerile pe care le faceti cu mintea voastra. Nu dati puterea voastra nimanui.  Sunteti raspunzatori pentru fiecare gand , vorba si fapta. Aveti in voi o putere mai mare decat va puteti imagina. Nu va subestimati. 
Fiti intelepti
Fiti binecuvantati  


Un comentariu: