Egoismul în cugetul tău






 Egoismul din cugetul tau este flacara care iti arde sufletul pe nesimtite, fara ca tu sa intelegi sau sa prinzi de veste.
 Egoismul este marele flagel al acestei lumi.

  Trăim în timpuri interesante. Există un sentiment din ce în ce mai mare în întreaga lume, că omenirea se îndreaptă spre un crescendo, un punct culminant al călătoriei noastre colective.
Dar aceasta este o apocalipsă aprigă, așa cum pare să fie sugerată în Cartea Bibliei de Apocalipsă, sau, …  este un fel de ascensiune la un nivel superior al existenței, cu promisiunea unei epoci de aur de pace și armonie?
  In aceasta lume, in decursul timpului, omul a trait si a tot promovat, egoismul, prin aceasta amânând avansarea societății în conștiință și toate celelalte forme ale existentei  sale.   
  Lăcomia și egoismul nu ar trebui să aibă loc într-o societate corectă. Bogăția sa ar trebui să fie folosită în beneficiul tuturor, ceea ce ar elimina inegalitatea și ar da o viata  echitabilă tuturor indivizilor, astfel încât nimeni să nu trăiască în nevoie de necesitățile de bază ale vieții. Chiar și acum există suficientă bogăție în lumea noastră pentru a oferi tuturor un nivel rezonabil de trai.
 In viaţa religios-morală a creştinului, se spune ca omul  poate fi ispitit şi atras în păcatul lăcomiei din care se naşte egoismul şi face să dispară sentimentul de dăruire faţă de aproapele său.  
Egoismul , este socotit un mare păcat împotriva lui Dumnezeu, si cu toate astea, omul, doar asa a considerat că se poate trăi si astfel, a dat nastere si a facut din lumea asta,  o adevarata jungla. Prin tot ce face omul, se vede doar acea ideie de intrecere, de dominare si de a fi deasupra, dorinta de a fi mereu inaintea celorlalti, de a avea cat mai mult…. si din acest sentiment de egoism vin la rand TOATE metehnele omenesti. A nu se confunda egoismul cu dragostea si respectul de sine !
 Din egoism se nasc şi alte păcate/greseli  (pacate le numeste religia) ca: necredinţa, răzbunarea, nepăsarea, arghirofilia, invidia, fratricidul şi altele, de aceea el este socotit, pe bună dreptate, rădăcina tuturor păcatelor şi care nimiceşte cea mai desăvârşită dintre toate virtuţile creştine - iubi­rea.
Nimeni  nu se gandeste ca Dumnezeu nu vrea sa vada în om asa ceva.
Nimeni nu se gandeste ca isi face rau sie si intregului din care face parte, comportandu-se asa.
Nimeni nu se gandeste ca isi intineaza si slabeste sufletul cu asemenea atitudini in viata.
Nimeni nu se gandeste ca , mai devreme sau mai tarziu , totul se plateste cu aceiasi greutate si “moneda” în existenta  sa…. Important  pentru el, este doar gandul si bucuria suprematiei in fata celorlalti, acum.

Popoarele lumii, încep încet să-și dea seama că frica, egoismul, războiul, înșelăciunea, slăbirea, nedreptatea, lăcomia și corupția au fost mult timp comandamente ale comportamentului  uman, și acest lucru a blocat evoluția atât a sistemului planetar cât și a fiecărui individ.
 În interiorul comunității de oameni care se trezesc la adevăruri profunde care au fost ascunse de noi, se pare că există un amestec de optimism și pesimism.
Unii par să simtă că, în timp ce ei înșiși s-au trezit, majoritatea omenirii nu a făcut-o și, prin urmare, speranța de a realiza tipul de “masă critică necesară” pentru a implementa schimbări reale și durabile în lume nu se întâmplă.
 Alții au mentalitatea, susținută de o parte din literatura spirituală, că o schimbare energetică a umanității se întâmplă și tot ce trebuie să facem este să fim răbdători și să așteptăm ca lucrurile să se desfășoare în fața ochilor noștri. Da , asteptam rabdatori , dar nu oricum, ci avand grija de alegerile pe care le facem  si de felul in care traim.

Este aproape sigur că marea majoritate a persoanelor, fie că sunt religioase sau nu, cred că Dumnezeu există ca entitate individuală separată de ele. Ideea că Dumnezeu este în interiorul fiecărui suflet este probabil un concept încă dificil. Poți avea o conversație în desfășurare cu Dumnezeu unde ești oricând, dar e apreciat că majoritatea oamenilor se simt mai siguri și mai împuterniciți atunci când se închină sau se roagă în grup, ca într-o adunare religioasă.
Medicamentul cel mai de preţ şi eficient împotriva egoismului, este dăruirea, deschiderea noastră către fratele nostru; împodobi­rea cugetelor şi inimilor noastre cu virtutea dragostei prin mijloci­rea căreia se îmbogăţeşte fiinţa umană.
Dumnezeu v-a dat puterea de a alege ce doriti să trăiti , ce anume  vreti să fiti, cum vreti să fiti. Alegerile pe care le faceti in viata voastră, vă descuie si vă deschid usile , sau, vă indepartează si mai mult pe cale. Vă aduc un trai mai bun , sau din contră, va fi tot mai greu. Aceste alegeri ale noastre ale fiecaruia, pun in practică  si astfel are loc , acea alegere  a graului de neghina, de care a vorbit Isus oamenilor in invătăturile sale.
Fiecare e liber să aleagă, si astfel, merge catre locul său pe care il merită.

Fiti intelepti 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu