O clipa de VACANTA



  Unii considera ca daca pleaca departe  si vor cunoaste alte lucruri si meleaguri noi, vor avea cu adevarat vacanta din toate punctele de vedere. Vor fi departe de rutina zilnica , de toate problemele si toate framantarile  sufletului , vor face ce ii taie mintea fara a mai tine cont de bunsimt , bune maniere, corectitudine , echilibru ….  Ce sa mai,  vacanta cu “V” mare!.
Aiurea ! Nimic mai fals!
  Cine isi inchipuie ca poate scapa de el insusi, se insala amarnic dragilor. Pe unde mergi si pe unde te bagi (fie si in gaura de sarpe daca vreti  J )  nu scapa de lectiile pe care sufletul, Sinele vostru, vi le scoate in calea pasilor. Daca nu tineti ochii mari deschisi, daca nu judecati nu faceti alegeri bune si nu  sunteti atenti la tot ce spuneti , la tot ce faceti , la tot ce ganditi, si traiti cu mintea aiurea, tot aiurea va va fi si viata.  Sufletul si Dumnezeu nu lasa toate balta, si-si iau vacanta.
Din acelasi motiv, nici tu ca om, nu poti sa umbli fara minte ca un zombi  prin viata . Viata trebuie  luata in serios si traita cum se cuvine, traita in legea lui Dumnezeu nu in tot felul de ritualuri … ca pe lume au aparut o gramada de religii, cu pretentii care mai decare mai mari, si fiecare se crede cea adevarata sau …. defapt oamenii a fiecaruia dintre ele, se considera cei indreptatiti sa fie dinaintea lui Dumnezeu.
  Nu ma credeti ?...amintiti-va de Cruciade. Sute de ani s-au omorat ca nebunii unii pe altii pentru asta. Astazi si-au luat alt nume , dar motivele diplomatice reale , chiar daca ascunse si mascate ale problemei, in cea mai mare parte tot religia o constituie.
Viata trebuie  luata in serios si traita cum se cuvine, in orice clipa, oriunde te-ai afla. 
Iti dai oare seama ca ceea ce faci, felul in care traiesti si felul in care gandesti pot sa ajute sau sa impiedice evolutia lumii intregi? Daca lumea ar crede cu tot sufletul si inima in Dumnezeu, n-ar mai ridica nimeni mana asupra altui om sau altei fiinte sa ii ia viata.
  Deci cum spuneam, viata este viata si in timpul vacantei, chiar daca esti pe alte locuri , pe langa alti oameni. Glasul tainic si launtric din tine , nu inceteaza a FI si a-ti da povata oriunde te-ai afla. Chiar si dincolo de moarte, sufletul tot invata in intreaga sa calatorie, pana ajunge la perfectiunea pe care Dumnezeu a daruit-o fiecaruia din noi, contrar a ceea ce vi se spune pe la biserica ca ati fi pacatosi si nevrednici.
  Cand traiesti dupa legile lui Dumnezeu, orice se poate intampla oricand, pentru ca esti acordat la diapazonul puterilor inalte si actionezi la nivelul de constiinta cel mai inalt. Esti una cu Mintea Universala, cu Dumnezeu. Cand este pace, armonie, iubire si intelegere in mica noastra lume, aceasta se va reflecta, din adancul ei, in lumea exterioara din jurul nostru.
  Cand vei fi in stare sa traiesti asa, inseamna ca ai deja o constiinta inalta, ca incepi sa ajuti la usurarea situatiei intregii lumi, iar curand totul va fi in lumina.
  Concluzia este una singura; Sinele, sufletul vostru,  nu-si ia  vacanta ci o traieste ca atare in  functie de alegerile tale. Tu insati esti la carma vietii tale.
 Fii intelept




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu