Cauta grauntele de bine din jurul tau



  Daca un om, a ajuns la puterea de a vedea binele din fiecare intamplare si fiecare fiinta  din jurul sau, (chiar daca lumea s-a intors cu susul in jos ca valori), inseamna ca a ajuns la un nivel destul de ridicat al evolutiei sale.
    Doar cand ai reusit sa ajungi la o anumita cumpatare, echilibru si disciplina cu tine insati, poti privi limpede ce e in jurul tau.

Doar cand ai dobandit indeajuns de multa intelepciune , capeti aceasta putere.
  Doar cand sufletul tau e curat si linistit poti discerne Divinul din fata ta.
  Este adevarat ca si mintea are rolul ei in aceasta poveste dar ea singura nu are puterea de a vedea binele sau de a discerne corect fara ajutorul inimii.
  Unii oameni nu reusesc sa vada vreun strop de bine in nimic, nu pot sa inteleaga compasiunea, nu pot sa fie maleabili si intelegatori cu nimeni si nimic. Degeaba incerci sa le  explici ceva caci ei nu au putrea de a te intelege si nu vor nici sa te  asculte si nici sa accepte ceva. Si-au trasat niste reguli si nu se abat de la ele. In incapatanarea lor,  considera ca doar ei vad clar si detin adevarul absolut.

  Unii oameni, vad grauntele de frumos in orice din jurul lor instinctiv fara prea mare efort.   Nu resping si nu sunt refractari la nou. Acestia  sunt spirite evoluate, batrane cu multa intelepciune. Ei sunt avansati si departe pe  drumul evolutiei lor.
  Nu va descurajati!                                         
Pas cu pas, si cu intentie clara, totul este posibil. Oricine poate dobandi aceasta putere de a vedea frumosul, Divinul, din cel din fata sa. 
  Chiar daca inca nu ai aceasta capacitate si tu nu vezi decat rau si urat in fata ta, poti incepe simplu, prin a-l respecta pe cel din fata ta, indiferent de atutudinea si comportamentul lui, si prin a incerca sa-l intelegi chiar daca tu acum ai alte pareri. Facand asta , nu faci decat sa te respecti pe tine insati si sa si capeti mai multa intelepciune. Respectandu-te pe tine, il respecti chiar pe Dumnezeu.                                                                                                                                                
Gandeste ca, alegand sa fii  frumos pentru tine insati , esti frumos pentru Dumnezeu, iar cel din fata ta nu are inca puterea si intelegerea de a fi altfel.  Ajuta-l fiind tu lumina si pentru el.

Nu va descurajati!  Fiti lumina in intunericul din jurul vostru caci sta in puterea oricui.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu