Reflexii adânci, pentru fiecare dintre noi





Sa incercam sa facem o analiza  a  pandemiilor recente prin care omenirea a trecut.
COVID-19, fie că a fost creat într-un laborator militar, fie că s-a adaptat la om în urma unor mutații spontane, provine de la un coronavirus al liliecilor.

 1)Se transmite oare coronavirusul de la liliac la om, în condițiile unei coexistențe om-lilieci, într-un habitat comun? Răspunsul este: NU. Microorganismele funcționale din trupul liliacului nu se transferă la om, decât într-un singur fel: doar dacă omul mănâncă animalul.

 2) Epidemiile umane de SARS și MERS din trecutul nostru apropiat ; Aceste virusuri se găsesc în forme genetice identice tot la lilieci, sau la zibete. Din nou, punem aceeași întrebare: pot virusurile ce își fac în mod armonios și inofensiv treaba în mediul intern al acestor animale să treacă la om? Răspunsul este, și de această dată, NU.  Și la fel ca în cazul lui CoVid-19, singura cale de transmitere de la animal la om este prin consumul direct al animalului.

3) Epidemia de encefalopatie spongiformă bovină (BSE) din Marea Britanie, de la sfârșitul anilor 1980, care a reapărut ulterior în 2008 și în 2018, cunoscută mai ales sub denumirea de „boala vacii nebune”. Cum s-au îmbolnăvit oamenii în acest caz? Doar (și subliniem, DOAR) prin consumul, de către om, a creierului și a măduvei osoase de la vacile bolnave. S-a îmbolnăvit vreun om mâncând unt fabricat din laptele vacilor bolnave? Sau mâncând brânză? Nici măcar unul singur! Toți oamenii care s-au îmbolnăvit, au mâncat carne din trupul animalului bolnav.

4) Gripa aviară a fost cauzată de virusul H5N1 - S-au îmbolnăvit doar oamenii care au mâncat carnea animalelor  bolnave, si nu atunci când au mâncat ouăle lor!

5) Epidemiile de Ebola au făcut peste 11.000 de victime umane în 1976 și apoi în 2014. Gazda este liliacul de fructe, supranumit și Megaliliacul, sau Vulpea Zburătoare, cel mai masiv liliac cunoscut umanității, un exemplar atingând chiar și 1,5 kg. Cum s-a transferat boala? Fie mâncând animalul, fie sfârtecându-l, în cadrul ritualurilor de magie neagră, foarte extinse la populațiile africane .


6)Epidemiile cauzate de virusul Zika în 2015 și 2016 în America de Sud și cea de Nord au generat, la om, peste 3.500 cazuri de microcefalie și peste 1,5 milioane de infectări. Boala determină o subdezvoltare a craniului și a creierului copiilor, ceea ce duce la nanism și/sau  retard mintal și alte tulburări neurologice. Agentul transmițător a fost (și continuă să fie) țânțarul. Dar gazda sa este, de fapt, Macacul, o specie de maimuță de dimensiuni mici și mijlocii.
Macacul (gazda pasivă a virusului Zika) este, din nefericire, și o victimă tristă a unor așa-zis oameni plini de cruzime. Carnea sa este consumată în anumite țări asiatice și africane. Dar mai rău decât atât, perversitatea unora care se delectează mâncând creier de Macac, adeseori chiar sub formă crudă, direct din craniul maimuței, încă vii, care este imobilizată.  

7)Epidemia de gripă spaniolă din 1918, a doua cea mai ucigătoare epidemie din istoria umanității (după Ciuma Neagră), ce a făcut 50 de milioane de victime (sau chiar 100 de milioane, după alte surse), a fost cauzată de virusul H1N1, a cărui gazdă inițială au fost tot păsările. S-ar fi transmis virusul gripei de la păsări la om, dacă acesta din urmă ar fi consumat doar ouăle păsărilor, dar nu și carnea lor? Răspunsul este, și de această dată, NU!   Din nefericire, însă, consumul cărnii de pui a ajuns să fie la fel de comun și considerat  a fi „firesc” de către lumea „civilizată” contemporană, ca și consumul de pâine.

                                                        ***
Un element comun, care ar fi fost necesar să pună omenirea pe gânduri: contactul oamenilor cu carnea animalelor purtătoare. Dacă omul nu ar fi consumat carnea gazdei virusului, atunci ar fi rămas teafăr, sănătos și neatins de molimă!
„Să nu ucizi”….
În Biblie, aceasta este, una dintre cele 10 porunci pe care Dumnezeu Însuși  i le-a dictat lui Moise. Nu se spune „să nu ucizi oameni”, ci se spune foarte simplu, clar,   doar atât: „să nu ucizi”. Suntem siguri că porunca a fost una precisă, și nu se referea doar la oameni, ci la orice vietate cu care omul poate veni în contact. A respectat oare omul această poruncă? Nici vorba!
 Iisus adeseori a avut de-a face cu pescari. Pe unii, chiar i-a ajutat la pescuit și s-a așezat la masa lor, mâncând odată cu ei. Dar să nu uităm ce climă predomina în acele locuri! Clima deșertică și seceta prelungită nu le permitea oamenilor să aibă culturi agricole satisfăcătoare sau sa creasca cine stie câte animale. Așa încât pescuitul era, uneori, principala lor sursă de hrană, iar Iisus nu îi condamnă pentru aceasta, ci îi înțelege, pentru că El a fost întotdeauna un învățător al spiritului legii, și nu al literei legii. Cu alte cuvinte, Iisus nu a respectat în mod rigid și habotnic enunțurile Cărții Sfinte, precum fariseii și templierii de la Ierusalim, ci a înțeles în profunzime, cu inima, regulile înscrise în ea. Căci era scris în Geneză (9:3):
Tot ce se mișcă și are viață vă va fi hrană. Așa cum v-am dat plantele verzi, acum vă dau totul. Dar să nu mâncați carne cu viața ei, adică cu sânge.”
Cum au interpretat, însă, împătimiții consumului de carne, acest verset? Ei au spus că dacă scurgi de tot sângele din trupul animalului, atunci poți mânca liniștit, iar dacă faci tăietura într-un fel anume, atunci acea carne este „Halal”, sau „Kosher”. Această mare păcăleală a noțiunii de „bun pentru consum conform Legii Sfinte” se regăsește atât la popoarele arabe, cât și la cele evreiești. Ei taie și mănâncă, fiind totodată liniștiți că „au respectat legea”.
Acest mod pervers de a interpreta litera legii, care este foarte departe de spiritul legii sfinte lasate de Dumnezeu, nu poate aparține decât unor minți bolnave și pline de cruzime. În fapt, Biblia a vrut să spună chiar opusul, și anume:
„Mănâncă orice este verde și binefăcător, iar în plus și semințe uscate și fructe (care nu sunt verzi), dar ferește-te să consumi carnea animalelor”.  
La noi, ideia ca porcul să fie tăiat pentru a sărbători nașterea lui Isus  și mielul să fie omorât și mancat pentru a sărbători  moartea și invierea din ziua de Paște,  este  un ritual apărat cu strașnicie de toata lumea, caci mai nimeni nu concepe altceva.
Ce am putea învăța noi, ca oameni, dacă am fi si noi uciși, de forțe superioare nouă, si am fi tratati asa cum astăzi tratăm noi animalele pe care le omorâm spre  a le mânca?... Viața ar fi ca un blestem, nu ca o școală, așa cum a lăsat-o Dumnezeu să fie. În inconștiența noastră, ne opunem evoluției  naturale…. Fie ca ne place sau nu  cum suna acest adevar , suntem niste  criminali si ni se pare firesc tot ceea ce facem….  Si ne mirăm si ne simtim nenorociti si batuti de Dumnezeu, atunci când suntem măturați, la rândul nostru, din viața pământeană, prin metode groaznice?
Și-a pus cineva întrebarea, oare care este mesajul planetei Pământ pentru locuitorii ei în acest  context, in care omul  crează numai si numai astfel de energii intunecate prin sacrificarea de vieți sub diferite metode si motive; fie pentru hrană, fie prin crima, fie din plăcere, fie din interese, fie prin razboaie? 
Omul singur crează Iadul in care traieste !!!  

Încetați să ucideți, pentru ca să nu fiți uciși la rândul vostru atunci când, în mod inevitabil, mai curând decât credeți, vă veți pierde și veți fi puși în fața faptelor voastre abominabile.

 Conform profețiilor lui Chico Xavier, omenirea se află la frontiera unei transformări uriașe în bine, doar dacă,  va reuși să nu se autodistrugă prin ceea ce face.
Nimeni și nimic nu se va putea opune intrării planetei Pământ în epoca luminii.
Ar fi necesar să apară întrebarea: 
sunt eu oare pregătit(ă) să primesc accesul în această epocă luminoasă, fericită, pașnică, paradisiacă, în care Terra va intra?”.
Întrebarea aceasta este fundamentală, pentru că ea pune premisele unei reflexii adânci, pentru fiecare dintre noi. Dumnezeu asteaptă să vadă ce hotarare luăm noi ca întreg . 

Va veni curând ziua când fiecare, va merge pe drumul pe care singur l-a ales.
Fiti întelepti si reflectati înainte de a respinge orice ideie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu