Cele zece boli transmise spiritual

 


1) SPIRITUALITATEA FAST-FOOD: Constă în a crede că există remedii rapide și ușoare pentru a elimina suferința și a evolua spiritual. Transformarea spirituală nu poate fi rapidă deoarece procesul spiritual în sine constă în a lăsa deoparte graba și a respecta ritmurile naturale ale cuiva.

2) SPIRITUALITATE IMITATIVA: este tendinta de a vorbi, imbraca si/sau actiona asa cum ar trebui sa faca o persoana spirituala. E ca și cum ai purta o piele de leopard pentru a arăta ca un leopard.

3) MOTIVAȚII CONFUZE: Deși dorința de a crește este autentică, ea este adesea amestecată cu alte motivații precum apartenența, a fi iubit, a fi special sau chiar a fi superior și a împlini ambiția personală.

4) IDENTIFICAREA CU EXPERIENȚELE SPIRITUALE: apare atunci când ego-ul, după ce trăiește o experiență spirituală, își însușește aceasta, astfel încât își permite să creadă că totul despre sine provine din aceste experiențe spirituale, care sunt de fapt stări tranzitorii care transcend ego-ul.

5) EUL SPIRITUAL: Când o persoană se identifică excesiv cu concepte și idei spirituale, tinde să fie invulnerabilă la critici, astfel încât creșterea sa încetinește. El devine o ființă impenetrabilă, ruptă de lume.

6) PRODUCEREA ÎN MASĂ A MAESTRILOR SPIRITUALI: În prezent există multe tradiții spirituale care dau titluri unor oameni care sunt departe de a-și fi atins măiestria spirituală și încă se vând ca maeștri spirituali. Problema nu este că acești profesori pregătesc alți oameni, ci că se vad ca au atins un grad ridicat de măiestrie.

7) MANDRIE SPIRITUALĂ: persoana, după ce a atins un grad real de spiritualitate, stagnează acolo, scuzându-se în această cunoaștere pentru a nu continua să crească. Este adesea legat de un sentiment de superioritate, de a fi mai bun decât alții.

8) MINTE DE GRUP: Descrisă și ca gândire de grup, mentalitate de cult sau boală ashram, apare atunci când oamenii aparținând unui anumit grup acceptă norme implicite despre cum să gândească, să vorbească, să se îmbrace și să acționeze. Persoanele cu acest „virus” îi resping pe alții care nu respectă acest regulament.

9) COMPLEXUL OAMENILOR SELECTAȚI: Este convingerea că „grupul nostru este mai evoluat, mai puternic, mai iluminat sau pur și simplu mai bun decât restul”. Este diferit să credem că am găsit cel mai bun grup pentru noi decât să credem că este cel mai bun grup.

10) VIRUSUL MORTAL: "DEJA AM AJUNS"::: Această boală este atât de puternică încât are potențialul de a ucide creșterea spirituală. Este ceva de genul „Am ajuns la capătul creșterii spirituale, nu mai am nimic de învățat”. În acel moment, creșterea spirituală încetează, este ca și cum ne-am fi ucis sufletul.

 

Adaptat din: „Ochii larg deschiși: cultivarea discernământului despre spiritual.

(Transcrito de @despertarodivino)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu