Cu lacatul pe minte… Ce persoana sunteti in viata?



 Priviti aceasta imagine. Foarte profunda imaginea, iar concluziile care se desprind din ea sunt graitoare.
Traim cu totii in iluzia vietii noastre. Acest lucru este inevitabil si, de fapt, este chiar bucuria sau mizeria acestei existente. Avem 3 personalitati (de la stanga la dreapta):
1. Acea persoana (din stanga) este multumita de mediocritate si de lipsa ei de moralitate, asa ca isi spune: “Aceasta este viata pe care am primit-o, o accept, putin imi pasa daca sunt inchis sau nu” (orgoliu si aroganta cat incape, venite din mediocritatea sa insasi).
2. Persoana din  mijloc este negativa si deprimata, si ramane astfel inchistata, fara sa faca niciun efort. Accepta ideia care i s-a bagat in minte, (fara sa gandeasca deloc) ca este doar un pacatos lipsit de orice valoare si ca nu este vrednic de nimic ,ca Dumnezeu asa a randuit pentru el viata ,  trebuind sa traiasca pe mai departe lipsit de orice mijloace de a se ridica in lumina. In consecinta , nu face absolut nimic pentru viata sa …. Nici macar nu vrea sa gadeasca si respinge tot ce vine din afara sa , ca fiind o blasfemie.
 3. Persoana din dreapta cauta o intelegere mai profunda, o schimbare reala, chiar prin lectura, avand o libertate mai mare fata de celelalte doua minti. Daca se lasa calauzit si de inima catre spiritualitate, si face o legatura intre  ceea ce citeste si ceia ce simte ,daca renunta la dogme si drumurile batatorite, are totate sansele sa mearga catre lumina si libertate.
Singura intrebare care ramane este urmatoarea: ce fel de persoana sunteti voi? Nu ati vrea sa fiti persoana nr.3, sa nu stati cu lacatul inchis in minte?
Negarea oarbă a tot ce este in jurul tau , e poate mai periculoasă decât acceptarea oarbă a unui fapt.

Daca dorinta nu vine din launtrul tau ….e degeaba. Voi nu puteti avea stiinta si intelepciune  in intregime, daca aceasta nu se desfasoara treptat, din interior.  Cand faci un lucru, il faci oare cu toata inima? Lasati orgoliile in intunericul din care vin ele.
Nu poti creea cerul nou si pamantul nou, daca ceea ce faci nu poarta pecetea dragostei si a daruirii de sine.
Cand vei descoperi si vei simti  in sufletul si inima ta,  acea calitate a iubirii numinta, RECUNOSTINTA, si cand mintea ta va cunoaste si va ramane in pace si armonie , atunci LACATUL  va fi  spulberat , iar tu vei putea spune ca ai gasit calea,  si ca viata si destinul tau, se afla pe drumul luminii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu