IDOLII NOSTRI și IDOLATRIA în care trăim




 Din totdeauna omul, constient sau nu, a cautat un refugiu, un ajutor, pe care spera sa-l primeasca de la divinitate. In vechiul testament din Biblie, in care semintia evreiasca isi spune istoria, omul a fost invatat sa respecte anumite reguli in ce priveste inchinaciunea;
„Să nu-ți faci chip cioplit sau imaginea vreunui lucru care este sus în ceruri sau jos pe pământ sau în apele de sub pământ. Să nu te pleci înaintea lor și să nu te lași convins să le slujești”

In noul testament,  Isus,  care a fost invatatorul trimis de Dumnezeu pentru a invata pe oameni calea cea adevarata catre lumina si puterea divina, calea prin care omul sa inteleaga si sa-si castige libertatea sa, a spus;
„Atunci Isus a zis: Piei, Satano, căci scris este: «Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui singur să-I slujeşti »” – Matei 4:10 , vezi şi Luca 4:8.

Este cunoscut faptul că în primele cinci secole ale erei creștine nu existau deloc icoane în bisericile creștine, deoarece creștinii din acele timpuri considerau că a face asemenea obiecte ar fi reprezentat o încălcare flagrantă a primelor două porunci din Decalog.

Catacombele și bisericile creștine care s-au păstrat din această perioadă ne arată că aceste locașuri de închinare erau cel mai adesea neîmpodobite iar atunci când erau totuși decorate, se foloseau numai motive florale îmbinate cu imagini de plante, păsări și animale și anume din cele care sunt menționate în Sfintele Scripturi (de exemplu: grâul, vița de vie, floarea de crin, palmierul, smochinul, măslinul, apoi mielul, peștele, porumbelul etc.), toate aceste reprezentări aveau un rol pur decorativ.

Sa tinem cont de faptul ca, primii creștini erau evreii, care cunoșteau foarte bine poruncile care interziceau facerea de chip cipolit (statui) și de înfățișări (icoane) ale lui Dumnezeu.
„S-au fălit că Sunt înţelepţi, şi au înnebunit; şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor… căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci!”... (Romani 1:21-32)
In secolul 7, Sinodul numit „cvintisext” (adică al 5-lea și al 6-lea împreună), ținut în anii 691-692, a permis zugrăvirea și chiar cinstirea icoanelor în biserici. Această hotărâre a deschis drumul pentru multe exagerări din partea credincioșilor.

După mai multe lupte, în așa zisul Sinod iconodul din anul 787 la Niceea, ținut între 24 septembrie – 13 octombrie 787, s-a hotărât că închinarea la cruce, la Evanghelie, la icoane și la moaștele sfinților este bună…..( DECI  NU DUMNEZEU a hotarat ci singur omul , pas cu pas si an de an, si-a creat reguli si IDOLI, desi Isus, cu doar 700 de aini in urma, a spus clar cum este bine pentru om).
În secolele 8 și 9, în Imperiul și în biserica Bizantină au avut loc vreme de peste o sută de ani, lupte sângeroase între cei care au susținut introducerea icoanelor în biserici și cei care erau împotriva icoanelor. 

Din datele istorice prezentate mai sus, se vede că în primele secole, creștinii nu aveau și nu se închinau la icoane, deci aceste povești de astazi, sunt pure fantezii ale unora!  „Păziți-vă de idoli!“ (1 Ioan 5:21) Menționând poruncile date de Dumnezeu atât națiunii Israel, cât și creștinilor, Biblia arată în mod clar că învățătura potrivit căreia Dumnezeu aprobă  folosirea icoanelor în închinare, este falsă.                                                           
                                                                     ***
Nu doresc sa necajesc pe nimeni cu cele scrise aici dar istoria a consemnat fiecare fapt, chiar daca astazi lumea habarnuare si preia ce i se spune fara a gandi si fara a cerceta.
Astazi, parca zici ca omul, in disperarea sa, tot cauta mai multi idoli; mai nou, de cativa ani, aici in Romania, e la moda sa te duci si sa te inchini, sa te rogi la “sfintele moaste”…practic,  altfel spus, te rogi la un cadavru. Eu nu contest ca poate acel ce a fost candva ca fiinta, a dorit sa respecte invatatura lui Isus si a trait curat ca un sfant iar Dumnezeu l-a binecuvantat cu daruri divine. Poate ca spuneti ca uite ca de sfant ce era i s-a pastrat si trupul neputrezit …dar va amintesc ca si mumiile sunt si mai vechi de 2000 de ani si ei nu erau crestini.

In alt context, lumea din Romania, isi ia ca idoli si preia  TOT ce este de la altii de prin vest, fara a tine cont, fara a gandi, daca e bine sau nu. Se tot bat unii cu pumnii in piept si isi smulg parul din cap ca vai, vai, ne destramam ca natie ca nu se pastreaza traditiile? Pai ia priviti numai la Valentine’day. Ce? Dragobetele nostru ce avea, ca tot dragostea si iubirea se sarbatoreste …dar romanul nostru, a preferat sa JOACE cum i-au cantat altii,… iar exemplele pot continua.

Omul a ales sa creada, sa se inchine si sa se roage la orice. Respecta ritualuri din ce in ce mai complicate in speranta ca Dumnezeu ii va implini dorintele. De exemplu, crede ca daca aprinde o lumanare in mana celui ce moare, sufletul acelui om va vedea sa mearga unde trebue, "in loc cu verdeata si lumina". Va spun cu siguranta ca, sufletul nimanui nu merge de capul lui dupa moarte, ci e dus de ingerul sau, in locul CUVENIT  LUI, in functie de felul in care si-a trait  viata ca om pe pamant. Fiecare plateste pentru faptele sale si nimeni nu iti preia NIMIC, asa cum mai nou sunt invatati oamenii pe la biserica. Ia ganditi-va putin, OARE CINE ? doreste ca lumea sa stea linistita ca cineva le preia si le platese greselile in locul lor, ca cineva le iarta, asa ca omul sa fie impacat, sa stea nepasator, si sa traiasca in nestire ??????? …oare cine are acest interes, ca sufletul omului sa fie prins, sa tot aibe de platit, si intr-o lume si in alta????

Un alt gen de idoli sunt cei pe care uneori, chiar fara sa ne dam seama, ajungem sa ii copiem in cuvinte, gesturi, imbracaminte… findca ne plac sau ni se par “cool” cum se spune mai nou – si ei tot idoli se numesc.

GANDITI  OAMENI  BUNI !!!!!!
Eu nu va indemn in nici o directie. Eu nu va dau sfaturi. Eu nu doresc sa am adepti. Eu nu cer plata de nici un fel. Eu va daruiesc cate putin, din adevarul cel mare. Treziti-va! Nu va lasati  pacaliti caci intunericul poate lua orice forma, va poate ademeni chiar si cu minuni si miracole, sa va inchinati cui nu trebuie, sa slujiti cui nu trebuie, si uite asa, alunecati cu fiecare pas tot mai in adanc, fara ca sa prindeti de veste.

Dumnezeu cand v-a creat, v-a dat constiinta si v-a dat libertatea de a alege. Daca doriti si va simtiti atrasi, puteti sa alegeti sa mergeti catre lumina Divina fara a va inchina, milogi sau tara in fata altcuiva. Acum, in finalul timpului, Creatorul Suprem a dat un ajutor nesperat omului, de care vad ca nu se vorbeste pe nicaieri;  este auzit glasul Sau si al Ingerilor care spun iar si iar, care arata oamenilor, care este calea catre lumina. Soapta lor, fiecare poate sa o auda si sa o inteleaga. Fiecare poate intelege si poate alege, caci a venit vremea ca fiecare sa aleaga; Lumina sau Intuneric.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu