FII LA PUTERE si DOMINA ANIMALUL DIN TINE

 


§    “m-am hotarat sa tin regimul doar 5 zile. De ce doar atat? ....Pai...Viata e prea trista fara mancare cu gust si experiente culinare dupa munca…parca viata nu mai avea prea mare sens pentru mine…”
§   “…daca nu-mi iau (…un obiect… ) , mai bine mor ! “
§ " ...Nuuu, nu pot sa ma las de fumat, ..pai atata bucurie mi-a ramas pe lumea asta ..." 
 
                                                            ***

   De multe ori mi-a fost dat sa aud aceste cuvinte .
Chiar  asa ? Viata nu mai are sens daca nu mananci nu stiu ce chestie  mai mult sau mai putin sofisticata? …daca nu ai nu stiu ce obiect  in jurul tau ? ... daca renunti la o dependenta care oricum stii bine ca iti face rau?....
 Doar atat pretuieste viata daruita de Dumnezeu  pentru tine ca om?... echivalentul simtirii unui  gust de mancare ? sau posesia  unu lucru? sau dependenta de un drog e mai presus de viata ?  …. E jalnic daca asa este !

Nu incerc sa schimb drumul cuiva , sa conving pe cineva de adevarul  constientizat de mine. Fiecare are libertatea de a gandi , de a cantari si de a alege calea lui.

  Pentru o lungă perioadă de timp lumea a crezut că a  fost  singura în centrul Universului, dar ,  în realitate, suntem doar o mică planetă printre miliarde.
Omul ,  este alcatuit din suflet, minte și trup. Fiecare dintre acestea trei are o funcție care este unică. 

Ceea ce puteți vedea cu ochii voștri și experimenta cu simturile este lumea fizică. CORPUL nostru are acete insusiri . Cu ajutorul organismului nostru , a corpul nostru, putem experimenta și astfel se poate dobandi  experiența ... este o abilitate unică. El are instinct si fiecare simt ne dezvaluie lumea fizica in care traim si astefel experimentam.
Organismul  ne transmite semnale prin care noi stim ca are nevoie de hrana si apa, sau ii este frig sau cald, sau simti nevoia de a manca anumite alimente ... In acelasi timp , isi poate crea propriile dependente si tabieturi si va va transmite dorinta de a primi acele lucruri.
 
Voi aveti si mintea de care trebuie sa va folositi pentru a face alegerile cele mai bune atat pentru el (corpul) pentru a-si mentine sanatatea , cat si  integritatea voastra.
Daca va lasati dominat de instincte si traiti doar dupa dorintele instinctuale, ....nu va puteti numi mai mult decat un animal.
 Pe de altă parte, gândul, mintea,  nu poate experimenta ... poate crea, crea și interpreta. Are nevoie de o lume a relativității (lumea fizică, Corpul) pentru a fi experimentată. Mintea voastra este cea care crede si care va face ori sa va supuneti poftelor, instinctelor, invidiei, rautatii….etc., ori  sa ganditi logic si sa fiti cumpatati.  Ea este cea care va urca sau va coboara. Ea este cea care da nastere Ego-ului uman. Alegerea este DOAR a voastra.

Sufletul este totul, cel care dă viață, gândire și trup. Cand Dumnezeu lasa totul la indemana, normal ar fi ca omul sa puna mana sa proceseze totul , sa faca totul corect.
Nu cautati raul in afara voastra, el sta in fiecare om , stiti bine ca daca va tulburati putin mintea,  sunteti in stare sa faceti rau si nu prea sunteti constienti ca asta se intampla. 
 
Sufletul salasluieste in inima si prin sentimente va arata calea pe care o doreste. Sunteti divini, vi s-a mai spus acest lucru de mii de ori, deci parti din Dumnezeu. Dispuneti de o mare putere fara a sti, si fara a sti  cum sa o folositi.
De ce omul , prin tot ce face , cauta si creeaza  suferinta, cauta sa faca cat mai rau altora? Ce-l indeamna sa faca asta? De ce nu ar cauta sa faca bine ?
Raiul si Iadul , sunt 2 dimensiuni diferite  care ocupa aceiasi lume. (pt unul e raiul , iar pt altul e dezastrul)
Mintea este un instrument minunat care trebuie sa fie in serviciul inimii. Se spune ca ea este un BUN servitor dar un maestru FOARTE prost.
 
Pretuiti viata voastra care v-a fost data de Dumnezeu. Faceti alegeri demne de un om. Nu va lasati prada instinctelor caci asta face doar animalul , despre  care omul  spune ca nu are constiinta (daca asa o fi ). Daca credeti ca nu aveti in voi puterea de a va domina instinctele trupului, cereti ajutor ingerilor vostri. Incercati.
 Multumiti ca sunteti sanatos.
Multumiti pentru ce ati reusit sa creati si s-a materializat deja  in viata voastra.
Multumiti pentru ce ati reusit sa invatati .
Multumiti pentru fiecare zi daruita de Dumnezeu.

Fiti binecuvantati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu