Omul a uitat sa fie OM!


Nu e nici o gresala in exprimare, acesta este adevarul pe care lumea nu il constientizeaza. Omul nu isi da seama ca este manipulat si impins de la spate sa faca anumite chestii , sa uite si sa ignore multe altele.
Omul nu si-a dat seama ca totul, conducatori/sociaetatea, l-au impins catre DATORII. Totul , orice aspect al vietii, a fost transformat si a devenit un business.  Majoritatea au devenit datori  pe viata fiind pacaliti si atrasi de diverse .
Hrana a devenit un business - omul care munceste si o produce, a fost impins catre lacomie si castiguri mari si nu  a mai tinut cont  de  otravurile/chimicalele  pe care le foloseste sa aiba productii tot mai mari. Omul care o cumpara si o consuma, a fost impins sa consume tot mai mult si tot mai fara masura, de dragul gustului ( de cele mai multe ori dat de E-uri, care te fac dependent), si uneori si al orgoliului…. si uite asa se imbolnaveste.
Medicamentele au devenit si ele un business – cand esti bolnav si indurerat , nu te mai gandesti la aceste aspecte, iei orice numai sa scapi. Asta este cat se poate de firesc  dar … cum e posibil ca in reclamele de la tv sa vezi cum se promoveaza un medicament?... pai, medicul sau farmacistul ce rol mai au ?  Cand ai o afectiune , ei sunt cei care te consulta sau iti recomanda ceva anume , specific tie si problemei tale. Omul a uitat de el si prin reclamele pe care le vede, mental se aliniaza si CUMPARA , ingrosand tot mai mult buzunarul concernelor farmaceutice . Nu buzunarul farmacistului , nu pe cel al medicului , ci concernele faraceutice. Daca ve-ti analiza putin, un medicament e facut sa trateze un efect si nu insasi cauza bolii, si mai are si o multime de efecte secundare ....care vor trebui si ele tratate la un momentdat. 
Biserica a  devenit un business – Nu va mirati . Da, pana si credinta omului a devenit asa ceva. L-au facut pe om sa uite ADEVARATA menire a spiritualitatii, totul reducandu-se  la cateva dogme/reguli de urmat si  MENIUL specific fiecaruia din ele. Oamenii nici nu mai stiu care sunt invataturile lasate de Isus pentru oameni. Sunt fericiti daca au timp si pot sa indeplineasca un ritual  si cam asta este credinta. Mi s-a intamplat sa aud; “Sunt bucuros ca am reusit sa ma spovedesc si sa ma impartasesc!” … Credeti ca daca povetiti popii sub patrafir cate ceva din faptele voastre , apoi spuneti sau cititi  niste rugaciuni,  si mai apoi luati o lingurita de impartasanie/vin, GATA ? aia inseamna pentru voi credinta in Dumnezeu? ... Credeti ca Dumnezeu tine cont si gata v-a iertat si a sters comportarea urata ???? Eu zic ca va cam inselati si inca rau de tot , dar fiecare e liber sa creada ce doreste si ce poate cu inima si mintea lui.
Moastele sfinte busericesti, la care lumea se duce puhoi, si ele au fost transformate intr-un business. Se cumpara de toate , ca doar lume este belsug. Pana si lumanarile sunt si au devenit un business. Deci , unde e credinta ?

Omul a fost impins incet si pe nesimtite catre singuratate, rautate , lasitate , insingurare, ignoranta….etc, totul , numai ca sa poata sa fie condus cat mai lesne.
De ce sa fie uniti, sa se sustina si sa se ajute unul pe celalalt?
De ce sa iasa sa stea duminica la poarta de vorba, sa se vada vecinii intre ei sa se bucure impreuna sau sa se sfatuiasca sa se apropie si sa se ajute in probleme lor ca o adevarata comunitate unita?
De ce sa stea parintii impreuna cu copii , cat mai mult , sa fie cu adevarat o familie ?... Nu , copii se duc cine stie pe unde , sau stau cu nasul in telefon sau calculator, iar parintii in fata televizorului.  Asta in cazurile bune , caci se prea poate ca parintii sa-si fi lasat copii in grija cate unui bunic , si ei sa fie prin alte tari. ….si la batranete aveti pretentia sau dorinta, ca acei copii (lasati acum cu bunicii) sa se simta solidari  cu voi , sa va ingrijeasca batranetea , “sa va dea un pahar cu apa” cum se spune. Voi unde ati fost cand ei ca si copii, aveau nevoie de o indrumare, de o mangaiere ???
Nici pe strada nu mai auzi chiote si larma de joaca de copii. Cei mai marisori, stau pe la cate un colt de strada si au niste comportamente tare urate uneori. Nu se iubesc pe ei , nu iubesc pe cel din fata lor , nu iubesc un animal , iar de plante ce sa mai vorbim. Se vede pe chipul  lor  ca doar interesul le este calauza in viata  pe care le-a fost dat sa o vada si sa o cunoasca.
                                                                    ***
Au reusit ! Au  salbaticit si au distrus omul, lumea , Pamantul!  Astfel a decazut cu fiecare pas , pe negandite. Comportarea sa este tot mai jalnica caci omul refuza sa mai gandeasca. Se lasa condus de societate , de reclamele  de la tv si de interesele proprii.  Sunt multe aspecte  ale lumii si ale vietii despre care se poate vorbi. Ideia este ca - Omul a uitat sa fie OM!

Cine a reusit sa faca asta umanitatii?
Doar cei care au permis sa fie marioneta cuiva!
Doar cei care  s-au lasat dusi de nas!
Doar cei carora se pare ca nu le pasa nici de ei , nici de viitorul copiilor lor !
Nu are importanta cine este dusmanul care a urmarit asta, ce chip poarta sau ce vrea. Important este ca omul PERMITE in continuare sa fie papusa cu sfori a cui vrea in lumea asta.

Si uite asa, insasi  Omul a ajus sa fie un business… isi vinde organele  din corp , se vand copii, se vand tinere fete pentru placerea barbatilor, se vand OAMENI pentru experiente … iar acum oamenii l-au "vandut" chiar si pe DUMNEZEU!

   Daca ma injurati pentru ceea ce eu am povestit ca vad in jurul meu, e treaba cui vrea sa o faca dar  ;
 Treziti-va oameni buni din somnul ratiunii ! Fiti iarasi  oameni caci este in puterea voastra! Amintiti-va acum in prag de sarbatori, cum este sa fii bun , cum este sa faci o bucurie , cum este sa daruiesti !  Ingrijiti-va sufletul caci este cea mai mare si cea mai importanta avutie a voastra. Restul e fum.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu