Învățați să fiti fericiți

 


 

 Ce poate fi mai minunat in viata decat sa te simti impacat si fericit? ….dar exista si oameni care prin natura fiintei  lor, nu doresc asa ceva caci inima si sufletul lor nu impartasesc  ideia de a avea sentimente.

Pentru cei ce rezoneaza cu acest sentiment,  o zi din viata fara un moment de bucurie sau macar un zambet, au impresia ca parca este o zi pierduta.

Fericirea depinde doar de voi sa o aveti, nu o veti primii gratis de la nimeni, si nici nu depinde de o alta persoana. Daca va e greu sa o aduceti in viata voastra invatati cum sa o faceti.

Fericirea o veti simti izvorand din inima voastra. Mintea va poate impiedica sa simtiti fericirea din inima. Ea pune etichete, judeca tot ce e in fata ta, face analize cantarind si ridicand sau coborand in insemnatate ce se afla in fata ta. Nu intelege sentimentul sufletului din inima caci ea este ca un calculator. Daca dati crezare gandurilor, analizei si logica pe care v-o pune in fata, nu veti simti in veci iubirea si fericirea.

Invatati sa va ascultati inima. Fiti frumosi, buni si blanzi cu cei de langa voi caci fiecare este o scanteie din Dumnezeu prin sufletul pe care il are, indiferent cum il duce  capul sa se comporte azi.

Fiti  intelegatori si iertati. Cautati frumusetea in toate si in tot ce va inconjoara. Ridicati-va deasupra lucrurilor murdare si urate din viata voastra, caci asa veti ajuta la transformarea  lor. Fiti hotarati sa vedeti frumusetea in jur, si o veti gasi, caci ea se afla in fiecare om. Frumusetea poate fi gasita cu mult mai usor, de cel care a recunoscut-o mai intai in sine, caci ea a fost sadita de Dumnezeu in fiecare suflet. Iubirea si frumusetea merg mana in mana.

 Invatati sa apreciati si sa fiti recunoscatori. Traind in recunostinta fata de ceea ce aveti, incet, cu fiecare zi , cerul va revarsa abundenta si bucuria in viata ta. Oricat de greu v-a incercat destinul in aceasta viata, sa nu huliti si sa blestemati. Amintiti-va ca nimic nu primeste omul la intamplare;  undeva, candva, acum sau in alta viata ai gresit  si totul se plateste caci dreptatea si echilibrul trebuie pastrate. Nimeni nu va sterge si nu va iarta nimic caci trebuie sa fii si sa traiesti frumos asa cum te-a creat Dumnezeu. Ai calcat legea divina si ai gresit fata de un alt suflet, acum sau in alta viata platesti si tu  cu aceiasi intensitate. Stiu ca biserica crestina spune altceva, alte religii sustin si ele viziunea lor mai putin sau mai mult , aproape de adevar, dar eu imi rostesc adevarul stiut de mine;   Dumnezeu este unul si Legea Sa este una, iar fiecare raspunde pentru faptele sale; nu le arunca in carca nimanui si nici nu i se trec cu vederea.  Cine nu crede si vrea adevar , il poate gasi si singur.

Atitudinea ta fata de viata, in perioada aceasta, este de cea mai mare importanta, pentru ca multe miracole sunt in curs de desfasurare si este nevoie sa te incadrezi in toate cate se intampla, sa tii pas cu ele, si mai ales sa nu lupti impotriva lor.

 Cauta si gaseste-ti  pacea si linistea interioara pentru ca nimeni si nimic din afara sa nu te mai poata tulbura sau dezechilibra. Priveste la frumusetea si perfectiunea naturii. Exista o lege si o ordine perfecta in universul lui Dumnezeu. Nimic nu distoneaza; exista un timp si o ratiune pentru toate. Legea exista pentru toate sufletele, ca sa fie vazuta, inteleasa si urmata. Deci, incadreaza-te in ea, si fii o parte din aceasta lege si ordine a universului .

Dumnezeu a creat totul in asa fel ca tu sa traiesti in pace, armonie si sa fii fericit. Cum de ai ajuns azi sa fii atat de necajit ??? E clar si evident ca undeva ai gresit! E clar si evident ca te lasi purtat de frica!

Asa cum padurea incepe sa fie cu primul copac rasarit, tot asa si lumea cea noua si frumoasa incepe cu tine omule. Chiar daca esti inconjurat de urat, trebuie sa inveti sa fii frumos si asa vei putea gasi cu usurinta bobul de bucurie si fericire din tot ce te inconjoara.

Fii binecuvantat

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu