LUMEA S-A IMPARTIT


 

 

 

 

De când ne nastem în această lume, aflăm că lumea e împărțită; buni și rai, cinstiți și necinstiti, frumoși și urâti, adevăr și minciună, plăcut și neplăcut , sărac și bogat, mănos și secetos, credincios și necredincios.... și lista poate continua la nesfârșit căci aceasta e o lume a dualitatii, o parte întunecată și cealalta jumătate este luminoasă tot așa precum sunt ziua și noaptea. Totul este dual, are o parte negativă și una pozitivă. Nu ar fi nici o problemă atâta vreme cât permanent exista echilibru intre cele două , nici prea mult una și nici cealaltă, iar omenirea ar trăi unită având grijă să respecte acest echilibru și unitate a sa.

Istoria ne arată că omul nu a păstrat acest echilibru, dovadă stând numeroasele războaie și toate conflictele care se nasc la tot pasul. Societatea a cultivat în om ego-ul , mândrii , vanităti, orgolii , religii și cu fiecare pas, tot ce s-a putut ca oamenii să fie divizați și să se dusmănească și să se urască chiar.

Au fost situatii când durerea l-a făcut pe om să se unească și să vorbească aceiași limbă, să fie uniți.

Ce este rău și ingrijorător este că astăzi, deja , lumea noastră , poporul ăsta al nostru a fost ingenunchiat. Știu că nu plac aceste vorbe dar priviți și ascultați în jurul vostru la ce spune lumea.

Unii drăcuie și blesteamă această țară că nu e bună de nimic, ...„ca la noi la nimenea”... Dar pană să vă luați traista în băt să plecați în altă parte, voi ce ați făcut aici ? Sau dacă nu ați plecat și trăiti încă aici, ....Cum de ați permis să se ajungă la așa ceva ?... Ați dormit ? Nu v-a păsat? ...si acum dați cu piatra și vă luați câmpii???? Poate dacă am intelege să trăim mai fumos , cinstit si ordonat si cu mai mult bun simt, ar fi si la noi ca in alte pati.

Această boală care ne-a decimat, în loc să ne unească , ne-a dezbinat de tot; fiecare cum a ales și cum a înțeles; cu mască și fără mască , cu vaccin și fără vaccin . Nu se mai respectă hotărârea și alegerea celui de alături . Omul, după ce a scăpat din chinga comunismului, a învățat insfarsit și el să fie docil și să respecte „indicatiile” ...cum nu se respectau nici pe vremea lui Ceausescu.

Omule, ai uitat de tot de Dumnezeu !

Degeaba rugăciuni peste rugăciuni dacă nu trăiti în Dumnezeu, dacă nu-i respectati legea . In această lume partea opusă a răului este nu binele, ci spiritualitatea. Doar ea poate crea binele in această lume. Omul fără latura spirituală dezvoltată nu numai ca este gol, un vas fără continut, dar, nu are nici posibilitatea să vadă binele si răul, să înțeleagă.

Aveți grija de aproapele vostru și nu îl judecati pentru alegerea pe care o face pentru viața lui. Fiecare va răspunde în fata lui Dumnezeu pentru cum alege să trăiască. Nimeni nu e obligat sa trăiască după cum alții ii dictează. Nici ție nu ti-ar place să-ți se impuna nimic.


Chiar dacă credeți ca voi personal nu sunteți puternici și nu puteți să schimbați ceva, că vă suflă vântul ca pe o nuia.... nu uitați că nu puteți fi „rupt” dacă sunteți maleabil și înțelegător cu toate câte vin peste voi și apoi ....dacă v-ați aduna într-un manunchi de nuiele, uniți, să vedem cine mai are curajul să încerce măcar să vă rupă .


Traiti în Dumnezu și fiți UNU în legea sa. Nu uitați că în umbră, fără a putea vedea voi, se dă o luptă pentru fiecare suflet în parte. Alegerea ta contează și inclina balanța. Nu fi nepăsător! A inceput!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu