MINTEA SAU INIMA ?

 


La inceputurile drumului meu cand pornisem deja pe cararea trezirii spirituale, aceasta intrebare a  fost o mare dilema. Prin natura spiritului meu, eram deja o fiinta plina de intelegere si iubire.  Nu mi-a fost greu sa “fiu iubire”, caci asa mi se parea firesc sa fiu, sa ma manifest. Nu am inteles , si mult timp nu mi-a fost clar, ce inseamna sa NU ma las condusa de minte ci, sa dau acest privilegriu  inimii.

Incet, pas cu pas, am trait fiecare ipostaza si asa am inteles care este marea diferenta. Asa am inteles si de ce oamenii in uitarea lor, s-au tot  indepartat de divinitate aproape fara sa realizeze, desi multi considera ca mergand la biserica, respecta legamantul divin.  

Acest lucru mi-a revelat si adevarul lumii de azi. Am inteles de unde a plecat raul acestei lumi, ce a facut ca lumea de azi sa fie asa croita dupa tiparul ei de azi …care acum a ajuns la colaps si astfel s-a dovedit ca nu este un drum bun de urmat. Haideti sa explicam in detaliu si pe intelesul oricui.

 S-a demonstrat  deja stiintific cu masuratori, ca sugestiile, privirile, gandurile sau sentimentele umane emanate langa o sticla cu apa, pot influienta moleculele din cristalele de apa. Un simplu gand  poate modifica cristalul apei, nemaifiind  benefica sau din contra , devenind un adevarat medicament pentru cel ce o bea.

   Fizica cuantica a demonstrat, ca fiecare molecula si atom  de substanta din jurul nostru este modificat  si influientat  de gandurile si sentimentele umane din jur.

Deci, este clar si este adevarata teoria  care sustine ca viata noastra , sanatatea, natura, vremea ….TOATE…  sunt afectate de ceea ce noi oamenii gandim si afirmam. Iata deci ca, mintea,  este o puternica forta care se afla la dispozitia omului !... iar el pare ca habarnuare!

… Deaceea, sugestia  in sine sau afirmatiile , au  puteri miraculoase sau malefice.  Pot  distruge sau pot conduce catre lucruri minunate.

 … Deaceea afirmatiile sunt sugestii pe care mintea le accepta ca fiind  adevarate si le duce catre indeplinire.

  Tot ceea ce iti oferi tie, toate gandurile pozitive pe care le emiti catre ceilalti, vor atrage catre tine gandurile pozitive ale celorlalti; De ce? pentru ca acest creier al omului se comporta ca un magnet.  Atragi catre tine ceea  ce gandesti; fie negativ,  fie pozitiv,  fie de iubire…. Mintea poate inmagazina tot felul de cunostinte. Creierul este bun in  anumite scopuri; matematica , logica , meserie si viata de zi cu zi si de ce nu,  chiar telechinezie.

 Dar, toate astea nu reprezinta viata ta.

Nu te poti lasa condus de minte. Ea nu cunoaste o multime de lucruri importante pentru tine. Ea nu stie ce este constiinta . Ea nu cunoaste frumosul ,  bucuria, iubirea si frumusetea simtirii, iar tu ca om n-ai sa cunosti niciodata binecuvantarea inimii daca nu asculti ce vrea ea.  Nu vei putea  cunoaste rugaciunea cea adevarata  si n-ai sa cunosti nicicand harul lui Dumnezeu care coboara mai apoi in tine. Viata care e traita cu capul, viata condusa  de minte, e o viata ca de robot. Poate ca o vreme cat te tine corpul, esti  eficient in munca ta. Poate poti castiga multe dar , …. NU vei trai nici macar o clipa!

 

Viata este a inimii ! Inteligenta inimii aduce poezia in viata ta si tot acolo se naste iubirea caci acolo in inima ta isi are salasul sufletul tau, si el este cel de la care pornesc sentimentele.  Inteligenta inimii vine din intelepciunea sufletului tau care cunoaste si se hraneste din intelepciunea divina a universului. Inteligenta inimii iti invata pasii sa danseze, iti face viata o  bucurie, o sarbatoare, un ras continuu. Capeti acel simt al umorului inconfundabil  si simti tumultul vietii cum se revarsa in tine, simti cum parca ai energia si puterea sa darami muntii sau sa zbori. Inima e centrul si tot ce este valoros vine din ea; spiritul ceresc , dragostea , fericirea, tot ce este frumos si cu adevarat important in viata unui om. 

Pana nu faci singur acesti pasi sa simti pe pielea ta toate astea , nu ai sa intelegi cu adevarat ce spun.

A trai cu inima, a fi stapana inima  si a te folosi de cap atunci cand ai nevoie ca de un servitor, asta inseamna inteligenta umana.  Asta inseamna cu adevarat , a trai.

 Daca alegi sa te conduci de cap calcandu-ti inima si simturile in picioare, nu faci decat un lucru clar; intorci spatele lui Dumnezeu! caci nu tii cont de ceea ce-ti spune sufletului tau , care e scanteie rupta din El. Pentru experienta , trairile si evolutia sufletului tau ai fost imntrupat de Dumnezeu in aceasta viata.

 Un intelept spunea candva; “…Tine minte, capul e un sclav, e un sclav frumos, foarte puternic daca stii sa te folosesti de el si foarte util. Dar, ca stapan, e un stapan periculos si iti va distruge toata  viata, iti va otravi viata…”

 

Nu e greu sa traiesti si sa te lasi condus de inima. A trai lasandu-te condus de  inima înseamna a trai natural. Nu trebuie să fii creștin, hindus , musulman sau budist, ai nevoie de un singur lucru – sa fii natural, la fel de natural ca propria respirație.

Iubește-ți viața si multumeste cu recunostinta pentru fiecare experienta.

Nu trai dupa anumite porunci si reguli.

Nu trai conform ideilor străine .

Nu trăi asa cum îți cer oamenii.

Ascultă-ți inima. Stai tăcut, ascultă vocea slabă din interiorul tău și urmărește-o. Exact asta înseamnă să fii în inima.

 

Abia cand vei trai si vei fi tu cel adevarat, abia atunci iti poti face cu mintea o analiza a ta, dar vei  tine cont de sentimetele tale de ceea ce spune inima ta.

Lasa inima sa spuna rugaciunea ei catre Dumnezeu  caci doar aceasta este auzita , nu cea rostita de gura ta sau invatata de minte si repetata obsesiv….si mai apoi oamenii se plang ca Dumnezeru nu-i  aude sau ca si-a intors  fata de la ei.

Iubirea este cheia vietii si a fericirii. Fiecare din voi aveti inlauntrul vostru aceasta cheie. 

 

~ De ce ati alege o viata de robot si nefericirea???

~ V-ati pus intrebarea , de ce de-a lungul timpului omul a fost invatat si impins sa–si ignore , sa-si calce in picioare inima si sentimentele si sa fie un cerebral, sa traiasca viata  conducandu-se de minte???

~ V-ati pus intrebarea de ce acei oameni care traiau si faceau ce le dicta inima , erau considerati slabi si nevolnici cu un caracter slab ???

~ Cui ii era si ii este frica de sentimentele , de puterea din inima noastra ???

 

Alegeti ce stapan puneti la carma vietii voastre,  caci pe acela il veti si urma ; lumina divina si intelepciunea inimii sau, intunericul uscat si sterp dictat de mintea limitata….. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu