~ Cum te poti pierde pe tine ~

 


Un netrezit ar argumenta imediat ca e constient si ancorat in realitate si stie unde se afla in fiecare clipa, ca nu i se poate intampla lui asa ceva.


Un om al carui suflet a inceput sa se trezeasca, ar sta putin si ar incerca sa analizeze ce inseamna aceste cuvinte, si  mai ales s-ar gandi la sufletul sau.
Se poate cadea foarte usor…ne putem pierde fara sa ne dam seama, fara sa realizam.
Inchipuitiva un bec, o faclie care arde. Asa este si lumina sufletului vostru, chiar daca omul nu e constient si nu intelege sau nu o percepe inca. 
Odata ce lumina  becului sau a flacarii se stinge, navaleste intunericul din toate partile…. si la propriu si la figurat. Ochii tai nu mai pot sa "vada", mintea sa inteleaga ce e in jur, incotro s-o ia, ce sa faca si cum sa faca....si de cele mai multe ori, din spiritul de conservare, omul se ia dupa ceilalti si considera ca e in siguranta daca sta in turma.  Sufletul incet, incet slabeste in putere caci nu mai are parte de NIMIC care sa-l invioreze, sa-l incarce, sa-l bucure. Constiinta,  nu mai este nici ea perceputa sau luata in seama si omul, ramas fara sfatuitorul, calauzitorul scanteii divine din el, merge in nestire, unde il poarta lumea si viata fara sa-i pese daca e bine sau nu, sau uneori, chiar nu mai are puterea sa inteleaga si este tot mai atras de partea intunericului, parandu-i-se din ce in ce  mai firesc, normal,  frumos  si bun, exact ce ar fi trebuit sa evite. Mintea este foarte usor de zapacit, si uite asa nu mai este nimeni si nimic in tine care sa impiedice caderea ta, a sufletului tau ca om , caci defapt sufletul tau este cea mai de pret comoara pe care o ai si pe care intunericul o ravneste de partea sa.

Cum se poate “stinge flacara constiintei si lumina sufletului nostru”?....uneori porneste de la o simpla stare de nervozitate, pe care o lasam sa ne domine si caruia nu ii dam intelegerea necesara. Gandurile urate navalesc, curg si vorbele grele care incearca sa ne mangaie orgoliul, ego-ul,  stomacul tremurand de nervi …. si uite asa alunecam pe panta la vale fara sa intelegem  de ce apoi, parca totul merge deandoaselea, si numai piedici , si numai blocaje si in calea noastra vin numai oameni si ei  si mai nervosi si mai cu capsa pusa decat noi …. si iese ce iese uneori din lipsa de grija. Vezi-doamne suntem prea nervosi si necajiti ca sa avem timp sa ne mai gandim la dumnezeire si la ale sufletului.

Tocmai aici intervine marea  gresala si de aici a inceput  marea cadere a omului,  care a devenit tot mai fara bun-simt si fara cap  cu o viata de sclav al inunericului. Poate ca va va ajuta cineva si va va darui cate ceva, dar bucuria sufletului nu are de unde exista  ca sa aduca lumina in viata ta.
Daca noi singuri nu facem lumina in viata noastra , daca nu ne luminam drumul vietii, nimeni nu are cum s-o faca caci Dumnezeu a dat fiecaruia puterea de a alege unde vrea sa mearga si ce sa slujeasca. Alegerea pe care omul o face, este lege respectata si nimeni nu poate trece peste ea. 

Aceasta este doar una din miile de variante de cadere a omului, de indepartare si uitare de Dumnezeu.

Iti place sau nu, trebuie sa intelegi ca Dumnezeu este in tot si toate . Tot ce este fara Dumnezeu si este impotriva legii sale,  este sortit pieirii mai devreme sau mai tarziu.
Omul, daca nu intelege acest aspect, va tot suferi cu un trai greu, va tot pierde agoniseala de-o viata, se vor tot pierde si vieti, …. pana va intelege . Nu intelege acum cat e in viata, va merge sa invete in viata de apoi de dupa moarte. 
Dumnezeu nu vrea sa traiti in frica de Dumnezeu  ci in iubirea, bunatatea si bucuria sa, dar , trebuie sa inteleaga omul ca, absolut nimeni nu poate calca legea si ordinea Divina , caci s-ar crea haos si ar suferi ceilalti, din marea sa creatie. Dumnezeu nu te vrea umilit si ingenunchiat cum se ploconeste omul la icoane si statui prin biserici si temple, ci drept, curat, cinstit, senin, traind in recunostinta pentru toate darurile sale pe care cu siguranta le-ai primi daca nu ai calca Legea Sa.

Vrei sa ai parte de tot felul de probleme? …esti liber sa alegi ce vrei tu. Dumnezeu nu obliga pe nimeni caci el  stie ca tu, copilul sau, vei creste si vei intelege intr-o zi. El este etern si are rabdarea necesara ca tu sa cresti si sa inveti sa asculti si sa intelegi intr-una din vietile tale, care este dorinta sufletului tau.

Asculta omule de constiinta ta si agatate strans de ea ca sa poti iesi din iadul din jurul tau!  Traieste in recunostinta si bucurie pentru ca sa fii calauzit si calea  vietii sa-ti fie luminata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu