Viata ta si viata virtuala




  Oriunde ai merge si vei privi  cu atentie, ai sa vezi  ca  majoritatea oamenilor au capul plecat, au casti in urechi si sunt total absenti fata de ce e in jurul  lor. Fie pe strada  mergand , fie in  metrou , fie in tramvai si autobuz,  aproape toti , fac acelasi lucru …TASTEAZA un text pe telefon, vorbesc cu cineva  sau asculta in casti.
  Unii stau in parc , pe banca, si fac acelasi lucru , iar altii stau chiar cu ochii inchisi, traind departe in lumea lor. Nu aud freamatul lumii , fosnetul frunzelor sau ciripitul pasarilor , parca sunt surzi  si nu  aud  ce se vorbeste  sau se petrece in jur in natura.
   Doar unii mai batrani , privesc absenti la ei sau in gol, neintelegand mai nimic. Sunt si ei, pierduti in gandurile lor si numai atunci cand trec pe langa o biserica, parca se trezesc la realitatea inconjuratoare si isi fac semnul crucii, bombanind cuvinte neantelese de nimeni.
  Daca  ai curiuozitatea sa intri intr-o sala de clasa la scoala in pauza , ai sa  vezi acelasi tablou;  parca aunt niste zombie…copii sau tineri, nu aud , nu vad , nu-i intereseaza nimic din ce este in jurul  lor . Parca nu mai stiu sa rada , sa se joace, sa se distreze.
   Lumea a incetat de buna voie sa mai fie, sa mai existe si oamenii traiesc intr-o lume virtuala ; Prietenii sunt virtuali, relatiile sunt virtuale, lumea e virtuala... lumea in sine este acolo. Daca nu ai cont fecebook , nu existi. Este adevarat ca sunt o multime de modalitati de a tine legatura unii cu altii dar, omul a uitat sa se bucure de o imbratisare reala, de o intalnire reala...  
  Treziti-va oameni buni !
Aceasta este cea mai MARE MINCIUNA  A  VIETII  VOASTRE ! pe care ati acceptat-o ca si adevar  de bunavoie! 
   Mergeti si imbratisativa , priviti pe cel de langa voi , mangaiati  pe prietenul  care este trist, admirati o floare , o pictura , o melodie, simtiti  cu inima voastra admiratia  prietenilor sau dezaprobarea lor, jucati-va cu copii vostri si facetii sa simta ocrotirea si iubirea voastra…. TRAITI !
    Incercati sa va ganditi altfel….  Daca s-ar da o lege in care  sa se interzica vorbitul , imbratisatul sau plimbarea in  grup , sau  nici macar doi cate doi sa nu mai aveti voie sa stati ?????  Va asigur ca ati lasa telefonul si calculatorul si  exact asta ati face! Ati incalca legea pe furis!
  Trezitiva oameni buni !  Va faceti rau cu buna stiinta! Va deconectati de insasi sufletul vostru, de voi insiva. Sunteti din ce in ce mai usor de manipulat si prostit ! V-ati transformat intr-o turma ! 
Traiti cu adevarat  nu va complaceti in minciuna virtuala. Retelele de socializare , netul in sine , au si ele rostul si partiele lor bune . Se poate face o conumicare  si informare rapida DAR, voi aveti nevoie de DISCERNAMANT  pentru a alege  si cantari ADEVARUL .

Traiti-va  viata caci pentru asta ati venit aici.

Namaste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu