Ritmul ametitor al vietii in timpul tot mai scurt

  

   Viata tuturor se desfasoara  astazi, intr-un ritm ametitor.    Timpul este perceput astazi mult mai scurt decat normal; 24 de ore au devenit ~16 ore.
 Toti sunt pe fuga. Nimeni nu mai are timp.  Privirile , imbratisarile,  vorbele,  indeletnicirile casnice, drumul  catre sevici , munca …. toate sunt pe fuga, intr-un iures nebun. Cei care au norocul sa stea confortabil pe scaun la masa sa manance, se pot socoti norocosi.  
 Copii nu mai sunt mangaiati si alintati si va duc dorul chiar daca poate sunt langa voi.  Goana va face absenti la tot ce este in jur, si gandul este la urmatoarea destinatie catre care va grabiti.  Parintii sunt de-a dreptul uitati. 
  Nici voi, cu propriile ganduri nu mai aveti vreme sa stati in tihna sa le auziti. Nu mai aveti timp nici de voi. Nu prea  mai stiti ce vreti cu adevarat , catre ce va indreptati , ce simtiti cu adevarat. Suneti mai mult absenti din viata voastra, lasandu-va purtati de viata. Asta nu se poate numi viata!
  
  Incetititi acest iures al vietii. Nu va mai grabiti . Respirati profund si ascultati glasul din voi. Aveti incredere ca Dumnezeu stie totdeauna ce sa va astearna in calea voastra.    
  Eliminati din ceia ce v-ati propus sa faceti, tot ce este de prisos si inutil. Nu tot ce considerati ca “trebuie facut”,  conteaza  asa de mult incat sa nu puteti renunta.
  Opriti-va si zambiti cu dragoste celui din fata voastra. Comunicati cu dragoste . Gasiti bucuria de a fi impreuna cateva clipe si savurati-le.
 Pune  ordine in activitati si alege prioritatile pentru a putea respira relaxat macar cateva momente pe zi.  
  Traiti fiecare clipa a vietii.  Simtiti. Nu pierdeti mometele. Nu pierdeti ocazia de a darui un zambet , o vorba frumoasa, …nu ratati nici o ocazie de a da o sansa iubirii.
Vei gasi ca viata este atat de frumoasa daca tu incetinesti ritmul si observi …. zborul unei pasari , adierea vantului, razele soarelui de dimineata , un asfintit plin de pace si armonie, un gest de iubire, parfumul unei flori , dragalasenia unui copil….  Totul are un rost  al sau.
    Este timpul sa va incredeti in Dumnezeu si sa intelegeti ca fiecare lucru , este acolo pentru a va propulsa pe calea voastra de crestere, pentru binele vostru cel mai innalt.


Namaste




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu