Biserica





     


   Abordez un subiect cam delicat din mintea oamenilor care sunt legati de biserica.
  Cand eram copil, mai precis acum 35 de ani in urma, noua ca si copii ni se interzicea mersul la biserica, eram amenintati ca ni se taie din nota de la purtare, plus alte pedepse, daca se afla ca am calcat in biserica.   Era pe vremea lui Ceausescu bineinteles, el daduse acest ordin. Din cate stiu, darama bisericile la greu, nu era el cu biserica.  
   Credeti ca stia ceva de starea bisericilor, adica ca nu era prea ok ceea ce ele bagau in capul oamenilor, sau ca era el cam dus cu capul si darama ca era nebun?
   Eu merg pe varianta ca stia bine de tot ce rahat cultiva biserica, de aceia era asa inversunat sa le darame, sau sa interzica mersul la biserica.
   Ar trebui sa se mai nasca unul cu ideea aceasta de interzicere si de daramare a acelor lacasuri, care se pare apar ca ciupercile dupa ploaie , de parca daca omul are probleme de sanatate il drege popa la biserica, sau daca este incult si nu are o scoala, il desteapta popa cumva.   Spiritualitatea inseamna cu totul alceva, nu cutuma bisericeasca.
   In Romania aberatia aceasta cu construit  de  biserici pe la toate colturile , ar cam trebui sa inceteze, se investete bani in ceva total nefolositor, pentru ca tineretul oricum nu va mai merge intr-o zi in acele locuri, care oricum nu au nimic de transmis. Trecutul ca istorie il gasesti si pe net, asa ca nu trebuie constructii de biserici la tot pasul, si in rest sa nu le pese de nimic.
   Faceti scoli, gradinite, si spitale moderne,ca de acestea au oamenii nevoie, nu de biserica. Pe Dumnezeu il gasesti si in natura, si peste tot in tot si toate.
  Probabil ca Ceausescu stia de Masonerie, de Iluminati, de interventia acestora in cadrul bisericii, de aceia interzicea asa ceva. Categoric ca pute rau de tot ceea ce este institutia biserica, in primul rand din cauza ca au schimbat biblia, au tot scos din ea, au revizuit-o maxim, de nu mai se poate sa te increzi in ceea ce contine acea carte. 
  
   Nici nu avem certitudinea ca sunt acolo scrieri autentice macar 30% din continut. Sigur ca unele spun un lucru, si biserica le rastalmaceste in alceva. Este multa minciuna in aceasta lume, as spune ca este lumea minciunilor, a furturilor de constiinta, a depravarii, si a multor altor nenorociri, iar omul inchide ochii, ori ca este neputincios sa schimbe ceva, ori ca nu il duce capul sa faca acele schimbari, ori ca este orb la mizeria care se propaga peste tot.
    In timp, biserica va dispare ,daca continua sa predea mizeria creata de ea, nimeni nu va mai calca pragul acestor relicve ale trecutului.
   Trecutul bisericii este rusinos, sunt niste criminali care l-au rastignit pe Iisus, si care acum cica il cinstesc, si ii duc invataturile mai departe. Cand era in viata, nu l-au acceptat, acum sunt calare pe scrierile lui, si se dau ei urmasii lui. Nu sunt nimic, Iisus a adus invataturile sale prin puterile lui, nu cu ajutorul bisericii, deci ea nu are niciun drept sa spuna ceva de Iisus din moment ce l-a omorat. 

  Criminalii lumii, adica biserica, preda spiritualitatea, este o gluma proasta , una ce sfideaza o minte ce a inteles ca biserica de fapt la omorat pe Dumnezeul ce a pasit pe acest pamant.
   Pentru omul fara cap as mai avea intelegere ca nu pricepe ca nu are ce cauta in salasul lui Dracu,  numit biserica, care a luat viata Dumnezeului Iisus, dar pentru cei ce au totusi un IQ mare, care ar trebui sa aiba capacitatea sa inteleaga istoria lumii , nu mai am nicio intelegere, si cred ca in curand nici Dumnezeu nu va mai permite sa bantuie si sa spele creierele aceasta institutie a lui Dracu care se da spirituala maxim si in masura sa predea din invataturile lui Dumnezeu.
  Dupa parerea mea sunt doar niste cersetori in sutana, stand cu mana intinsa spre buzunarele oamenilor, nimic mai mult.
  Cea mai mare reusita a lumii ar fi sa desfiinteze minciuna din toate domeniile, inclusiv asta cu religiile.

Si asa este



M.I Syruth


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu