Pilda despre “Cei doi lupi din om” , si credintele umane


Candva, in timpurile stravechi, un indian i-a dezvaluit nepotului sau un adevar sacru;
In interiorul fiecarui om , are loc o lupta . Asta se intampla, deoarece acolo se afla doi lupi. – a inceput sa povesteasca inteleptul indian.
   - Cum asa? Chiar doi lupi? – a intrebat baietelul, a carei fata iradia de curiozitate.
   - Unul dintre lupi este Raul! Adica ura , invidia, frica, supararea, aroganta, zgarcenia, mandria, lasitatea, ipocrizia, si egoismul.  Iar cel de al doi-lea lup este Binele! Bucuria , pacea, iubirea , speranta , tandretea, mila, generozitatea, adevarul si credinta! – a zis inteleptul batran.
- Si care lup castiga in aceasta lupta bunicule? – a intrebat baietelul.
- Intotdeauna castiga lupul pe care tu il hranesti !  - zambind, i-a raspuns bunicul.
                                                     ***
   Aceasta este pilda  , folosita de triburile nerazboinice, curate, de amerindieni din timpuri stravechi. 
   Ei erau credinciosi  Dumnezeului Atotcreator,  respectau si cereau indrumare de la spiritele naturii,  aveau respect pentru Mama Natura  si o protejau pana la cele mai mici fapturi ale ei.
   Nu aveau nevoie de un”lacas” special al lui Dumnezeu , sau de ditamai catedrala, caci ei stiau ca EL este pretutindeni, de la firul de iarba  si  picatura de ploaie care il hraneste pana la muntele cel mai innalt. 
   Oriunde  in natura, se putea aseza in liniste si putea fi una cu Creatorul in rugaciunea sa. Nu avea nevoie de versete , de haine alese , de candelabre, de platit liturghii, de pupat icoane, de facut matanii.
Incercati sa ganditi si sa priviti lucrurile din alt unghi , din alt punct de vedere; 
   Europa;  este  ortodoxa de rit nou si de rit vechi;  catolica ;  tengrista; pocaita; samanica ; protestanta, 
  America ; baptista; mormoni, catolica, ce s-a mai pastrat din cultura amerindiana din cei care nu au fost decimati si nu au uitat …  si toate celelalte religii cate s-au adunat de prin lume cu cei veniti acolo.
  In alte parti  poti intalni;  Iudaismul,  Hinduismul, Budismul ,Ho'oponopono, Profiteism Celtic, Germanic, Sikismul, Wodo  etc …. si lista poate  continua caci fiecare , dupa mintea lui, sau cu siguranta indrumat de conducatorii locului, a gasit o modalitate de a se ruga.
 Trebuie insa sa fiti atenti ce anume alegeti sa fiti ! caci fiecare din aceste ritualuri de religie,  are clar o linie  a sa calauzitoare. Daca cercetati in profunzine , in functie de gradul constiitei voastre, poate ca va veti da seama ca nu toate sunt  calauza catre Dumnezeul cel adevarat , Creator al luminii !
 Ce este insa cert , si vreau sa subliniez , este faptul ca ,  Dumnezeul Creator  al luminii,  care a creat acest Univers, nu a lasat niciunde  scris ca omul are nevoie de un loc anume unde sa poata vorbi cu EL ,  de o persoana mijlocitoare  intre el si Dumnezeu , si de un ritual si o ordine  anume , sau de anumite cuvinte speciale ! Si Isus al crestinilor, i-a invatat pe oameni ca sa stea singuri in odaia lor si sa se roage,  sa fie una cu tatal Dumnezeu.
    Nu este nevoie  sa ai sau sa cunosti , absolut nimic, ca sa poti sa fii una cu Dumnezeu.
*Inima ta este cea care trebuie sa vorbeasca asa cum simte ea.
*Tu,  in functie de ceea ce alegi,  devii in fiecare zi , tot mai mult si esti cel care alegi sa fii !
* Nu ai nevoie sa respecti nici un ritual  de inchinaciune si de rugaciune catre Dumnezeu , caci EL  nu a lasat oamneilor  asemenea lucruri!
Important este sa-ti  traiesti viata in bucurie , pace , iubire  , cu  speranta  , tandrete, mila, generozitate , adevar  si credinta… 
       …. asta daca tu alegi sa fii in Lumina si  Adevar !!! caci poti alege si de partea opusa, daca asa simti tu….este doar alegerea pe care Dumnezeu ti-a lasat putinta sa o faci asa cum vrei tu.
Tine minte insa !!!  
   Atat timp , cat tu alegi in permanenta din ambele parti , in tine se va da aceasta lupta continuu  si tu vei trece prin aceasta viata DEGEABA, fara sa inveti nimic.
  Iarasi , faptul ca tu nu faci aceasta alegere ,  arata clar ca tu nu ai discernamant inca, caci sufletul tau DOARME, ca mintea ta e mica si putina.  Esti ca un sclav, un zombie, purtat de val si vant care va ajunge la finalul vietii si nu stie cam ce a facut. 
   Nu conteaza unde esti, cine esti , ce ai sau ce nu ai in aceasta lume. In momentul cel din urma, cand vei fi , in fata lui Dumnezeu  si vei fi parasit aceasta lume, conteaza doar ce alegeri ai facut de-a lungul vietii, ce trairi ai dat sufletului tau, caci pe acel drum veri merge cand vei trece dincolo . 
  Se tot vorbeste de ascensiune  si faptul ca devii nemuritor. Daca tu nu te trezesti , nu gandesti , nu alegi, constiinta ta va ramane mica si vei imbatrani si vei pieri .... ca si pana acum .
Aveti grija de voi si sufletul vostru , de viata pe care o duceti.
Namaste


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu