IUBESTE dar nu aștepta nimic !



  Oamenii nu mai  stiu, ce este iubirea!
  Foarte putini spun  “ Te iubesc”  gandind la ceia ce simt ei in inima.
  Desi s-a tot vorbit despre iubire in toate partile, spre uimirea mea, unii nici nu asociaza  aceste cuvinte cu sentimentele!!!!!
  Iubirea  nu mai este inteleasa de oameni.  Au ajuns sa o confunde cu instinctul ,  cu interesele, cu o oarecare stare de veselie, o oarecare stare de impacare si ideii de posesiune.  Altii o asociaza cu tot felul de orgolii sau  sex.
  
   Iubirea  adevarata este energia care se extinde, se deschide , te trimite departe, sta pe loc, scoate la iveala, imparte cu ceilalti, vindeca, daruieste , imbratiseaza pe cel  iubit, mangaie, iarta, intelege …. Iubirea este totul. Iubirea este calea . Iubirea este Dumnezeu .
  Iubeste dar, nu astepta nimic ! Nu astepta sa ti se raspunda cu aceleasi sentimente . Tu iubeste daca simti ca sufletul tau este atras .   Nu trebuie sa ti se raspunda la sentimente ca sa poti iubi. 
  
     Poate ca iubirea ta, nu este o iubire impartasita si de celalalt .  De ce sa obligi ?  De ce sa-l/o faci sa se simta dator pentru sentimentele pe care le simti tu? 
  Tu iubeste din  toata inima ta ! Daruieste-ti iubirea  cui  doresti , dar nu obliga pe nimeni, sa-ti raspunda cu aceleasi sentimente. Pastreaza-l in inima ta pe cel iubit si fii fericit si recunoscator lui Dumnezeu ca ti-a fost dat sa ai si sa simti un asemenea simtamant...o iubire adevarata. Sunt multi care traiesc o viata fara a le fi dat sa intalneasca, fara a sti , fara a cunoaste asa ceva. Iubirea exista doar acolo unde Dumnezeu leaga cu energia sa. Nu oricui ii e dat acest dar minunat. 
  Fiti recunoscatori!  Pastrati in adancul inimii acea iubire. Daca ea dainuie  peste ani si ani, poti sa fii si mai multumit si mai recunoscator. Vei avea acea impacare , pace si bucurie ca Dumnezeu te-a binecuvantat in viata ta!

   Mai sunt cazuri cand , poate ca a fost o perioada lunga de timp , o iubire impartasita de ambii parteneri, iar odata cu trecerea timpului cei doi au evoluat diferit si simt ei, ca nu mai au aceleasi sentimente. Nu raniti  prin cuvinte de ocara indepartarea celuilalt.  Daca va lasa inima sa va comportati asa, este clar ca nici voi nu mai aveti iubire pentru partener,  ci doar simtul proprietatii , si nici prea multa evolutie spirituala nu aveti.  Cine va da dreptul sa obligati ?  Un petec de hartie dat de oameni  ?
  Iubirea nu obliga cu nimic doua fiinte. Iubirea da libertate , ajuta , mangaie , intelege. Daca ati fi iubit cu adevarat  pe celalalt, asta ati fi simtit si voi la randul vostru.
   Atunci cand iubesti cu adevarat , chiar daca celalalt te raneste prin comportarea lui, cuvintele lui, nu esti in stare sa te superi cu adevarat pe el ; Te doare cumplit ruperea de el sau  ceia ce face , dar  nu poti gandi de rau ,  nu poti acuza , nu poti obliga.  Il intelegi  si  in iubirea ta , gandesti la felul in care ai putea sa-l ajuti pe celalalt.  Iubirea nu leaga si obliga; EA  da libertate si desface aripile!
  
  Iubirea neconditionata , ii iubeste si ii ajuta pe toti , laolalta nepartinitor, ingereste.
   Iubirea adevarata pentru  un alt suflet , pe care tu il simti special pentru tine,  NU se DESTRAMA ,  NU PIERE,.. chiar daca cel iubit iti intoarce spatele .  Il intelegi , ii  accepti  alegerea, si ii redai libertatea.  Ce este in inima ta pentru  acel suflet , sentimentele tale , iubirea ta, traieste  etern. …caci asa este IUBIREA.  Rana  despartirii se va vindeca poate in timp , dar sentimentul va dainui, si asta doar atunci cand iubirea este adevarata.
   Daca iubiti adevarat, cultivați o atitudine de recunoștință fata de Dumnezeu ca v-a dat sansa in aceasta viata sa intalniti si sa simtiti  un astfel  de sentiment sublim.  Nu oricine are aceasta sansa in viata lui. Nu cere  nimic in schimbul iubirii tale!
  Invatati ce este iubirea . Viata voastra poate fi frumoasa daca intelegeti ce este iubirea adevarata!
Iubiti dar, nu obligati  pe nimeni ! Si nu uitati ; iubirea este totul ! Iubirea este calea eternitatii.

Namaste.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu