“Schimbarea la fata a Domnului”

   

 Biserica spune ca;
  “…pe muntele Tabor, Hristos s-a schimbat la Fata, dar,  nu a luat alta infatisare, si nici nu s-a transformat, ci s-a aratat ucenicilor cu adevarata lui fata (care lumina)…”  
   Ce nu se spune este ca, totodata,  El a dorit sa arate,  si puterea care salasluieste in fiecare om .
 
   Schimbarea la Fata a lui Hristos de pe Muntele Tabor a avut loc cu putin timp inainte de Patimi, mai precis, cu patruzeci de zile inainte ca Isus sa patimeasca si sa fie rastignit.
  Sarbatoarea “Shimbarii la Fata a Domnului”, dateaza de la inceputul sec. al IV-lea, cand Imparateasa Elena zideste pe acel muntele Tabor, o biserica. Aceasta sarbatoare incepe sa fie mentionata in documente din prima jumatate a secolului al V lea. In Apus, sarbatoarea Schimbarii la Fata s-a generalizat mai tarziu, prin hotararea luata de papa Calist III ca multumire pentru biruinta crestinilor asupra turcilor la Belgrad, in anul 1456…..DECI ! iata ca nu e decand lumea si pamantul cum spun toti cei habotnici si incapatanati.
  
 Cu alte cuvinte putem spune ca Isus  a dezvaluit ucenicilor sai o mica parte din Dumnezeirea sa, din energia Sa, incercand sa ii faca sa inteleaga ce putere nebanuita se afla in ei insisi si in fiecare om deopotriva.

  Omul, capii bisericii, au dat acestei intamplari o cu totul alta insemanatate si explicatie, mergand pe ideia potrivit careia doar Isus are divinitatea in El, fiind fiul lui Dumnezeu, iar omul e un pacatos nevrednic si neputincios, de la care Dumnezeu si-a intors fata, si l-a parasit, lasandu-l sa fie judecat candva la venirea lui  Isus.
    
   Nu va lasati pacaliti si imbroboditi oameni dragi!
   Isus a fost trimis de Dumnezeu, sa fie un invatator pentru omenire, un calauzitor, pentru ca oamenii sa invete sa gaseasca singuri calea catre divinitate si curatenie sufleteasca!   
  Deasta a si repetat mereu ca “El este calea”, pentru ca oamenii sa inteleaga sa aplice invataturile sale, sa traiasca ghidandu-se dupa ele.
  Fiecare suflet va raspunde pentru faptele sale din viata,  in fata lui Dumnezeu. 
  Ideia ca Isus va ia pacatele e o mare gogorita scoasa de intuneric, pentru ca voi sa va faceti de cap linistiti si astfel sa nu puteti gasi drumul catre lumina… sa fiti vesnic prinsi in mrejele acestei lumi intunecate.

  TREZITI-va !!! Dumnezeu a fost in permanenta in trupul fiecaruia din voi! asteptand ca voi sa ii ascultati soapta, sa ii auziti ingerii trimisi de EL, care incearca sa va calauzeasca catre o viata fericita si imbelsugata.
  Puteti sa ajungeti sa vi se lumineze si voua chipul asa ca si lui Isus, sa va bucurati de intelepciunea divina, facand fapte bune , avand ganduri bune , traind frumos. Veti vedea cum viata voastra se limpezeste cu fiecare zi.

  Fiti voi “Schimbarea la fata” a acestei lumi a pamatului. 
  Aduceti armonia si haideti sa facem un Rai pe pamant!
Namaste



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu