DACA !



  

  Acest "daca" este o invitatie pentru tine cel ce citesti aceste randuri, sa-ti pui anumite intrebari.
Daca ! te-ai fi nascut intr-o familie de musulmani sau catolici sau indieni sau protestanti , penticostali sau orice alta religie , si nu ortodox?..... Ai fi avut cu totul alte pareri si ai fi considerat ca ceea ce ai invatat din familie este adevarata credinta iar restul e curata blasfemie! ca si acum dealtfel.
Deci!.... Ai grija deacum inainte sa nu mai judeci pe nimeni, pentru religia sa, caci fiecare dintre ei, crede ca detine adevarul absolut, ca el este mai aproape de adevar si de Dumnezeu. Fiecare se considera model al credintei.

Daca ! Te-ai fi   nascut negru si nu cu pielea alba?  Daca ai apartine    etniei romilor? Daca ai fi dintr-o casta inferioara in India si ti-ar  fi interzis accesul in anumite spitale?..... Incearca sa te pui in situatia fiecaruia si ai sa intelegi si ai sa vezi inca o fata a nedreptatii acestei lumii.

Daca !  ai apartine clasei sarace (caci tu, cel ce citesti aceste randuri, nu te poti numi sarac, gol si flamand), ce ai face? ce ai gandi despre cei ce au si risipesc? ce comportament, ce atitudine ai avea?  Ce parere ai despre aroganta  si dispretul cu care te privesc cei avuti? Deci!  Ai grija de atitudinea pe care o ai fata de cei din jurul tau.

Daca !  ai fi urat , diform, bolnav, sau cu un handicap al corpului sau al mintii? Ce crezi ca ai simti ? ce nevoi ai putea avea? Oare ti-ar place ca cei binecuvantati  sa rada de problemele tale? Pe langa "greutatea" din viata ta ti-ar pica bine si batjocura celor din jur?... Ai grija omule cum te comporti caci intr-o clipa Dumnezeu te poate face sa fii in randul lor, al celor necajiti de soarta, sa poti invata bunul simt, iar rautatea ta sa poata fi stearsa.

Acest  Daca !”, poate fi in mii de variante ale vietii.  Important este ca fiecate din voi sa fie intelegator cu cel de alaturi. Sa nu judecati pe nimeni caci fiecare traieste adevarul pe care il stie de la parintii sai si de la societatea in care s-a nascut, si asa i se pare firesc caci inca nu cunoaste altceva. Deschideti ochii si priviti si intelegeti ce exista in jurul vostru. Schimbati ce puteti incepand cu schimbarea  voastra ca mentalitate.
In oricare din ipostazele lumii va aflati, incercati sa fiti blanzi , iubitori si intelepti. Sa nu uitati ca Dumnezeu (oricum i-ati spune voiin limba voastra) , va poate arunca in una din situatiile pe care le dispretuiti.

Fiti intelepti.

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu