Perceptia de sine, autodisciplina si perseverenta



   Autodisciplina este necesara - fara aceasta autodisciplina nu poti sa ai rezultate bune in nimic din ce ai dori sa faci in viata. Munca cu tine este destula, pentru toata viata . Ca sa fii un om intreg si stapan pe tine, trebuie sa fi atent la tine, la fiecare gest, la tot ce faci, ce gandesti, ce spui. Nu poti merge prin viata asa aiurea si sa faci ce fac ceilalti si sa spui ; “ Asa se face!”. De ce vrei sa te aliniezi cu ceilalti?  Daca ce fac ceilalti nu este bine  si pentru tine? Daca ai cumva sansa sa te nasti intr-o familie de analfabeti, sau de hoti, sau de drogati sau de betivi, sau  ....  etc. si lista poate continua. Chiar vrei sa faci ce fac ei ? Poate ca tu esti altfel cladit, poate ca sufletul tau vrea altceva. Asculta-ti inima. Incearca sa devii mai mult decat au fost cei din generatia ta, caci este in puterea ta.
Ca sa lupti cu tine sa te ridici cat mai sus sa evoluezi, ai nevoie de vointa si perseverenta.  Nimic nu se obtine facil si peste noapte. La inceput va fi greu caci asa este orice inceput- greu. Iti este greu sa iti dai seama , iti este greu sa scapi de tot felul de naravuri rele sau de tot felul de ganduri urate..... Ai nevoie sa faci totul, pas cu pas , zi de zi cu multa rabdare. Stiti doar vorba care spune ca, cu rabdarea se trece si marea....  
Va veni o zi cand iti vei da seama ca azi, deja nu mai esti ca ieri, ca ai alta intelgere mult mai inteleapta. Te vei percepe alt om. Iti vei da seama de schimbarea ta.
Incepe cu primul pas si incearca mai intai sa fii bun si bland in tot ce faci. De aici, toate le vei vedea in alta lumina, cu alta inima. Nu degeaba si Isus a sus ca ; “Cei blanzi vor mosteni pamantul”.

Fii in pace si armonie





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu