INDIFERENTA, cea mai pură cruzime



  Cea mai multa suferinta o aduce pe pamant nepasarea oamenilor sau indiferenta. Este cea mai pura cruzime, este una din armele cele mai atroce, care strapung sufletele si inimile. 
  Sunt semeni de-ai nostri carora nu le pasa de nimeni, indiferenta lor fiind semnul unui perfect egoism.
 Alteori, este semnul unui orgoliu infinit, a unei ingamfari si preamariri dusa dincolo de limitele firescului,  precum, poate fi si manifestarea celei mai pure nesimtiri.
  Sa ne amintim fiecare, cat de mult am fost raniti vreodata de indiferenta celor pe care i-am iubit, nepasarea celor cu care vreodata am avut relatii de prietenie sau de care am fost indragostiti si care ne-au intors spatele dupa ce le-am pus inima in palma.
  Nu cred ca este rana mai mare decat aceasta indiferenta, care poate sa puna stapanire pe un suflet, pe o relatie, de oricare natura ar fi ea.

  Indiferenta se poate manifesta in chip divers pe foarte multe planuri: social, religios, familiar, politic, spiritual, etc.  A fi indiferent este cam tot una cu a trai intr-o stare de nesimtire. Celui stapanit de indiferenta nu-i pasa de poporul sau, de cine conduce si cum conduce tara,  nu-i pasa cand Dumnezeu ii bate la usa, nu-l doare de aproapele sau, ramane rece la rugamintile prietenilor, ramane nemiscat la indemnurile cele bune ale parintilor, nu-i este dor de cei dragi, poate sa plece fara sa se uite in urma, paraseste fara remuscari pe cei care i-au aratat iubire, sau ramane neclintit la greul si cererile de ajutor ale celor din jur.

  Intr-un cuvant indiferentul nu se vede decat pe sine, nu are ochi pentru ceilalti, nu tine cont de nimeni; as putea spune ca, indiferentul, cu adevarat, pare ca nu are suflet, nu are inima, nu are sentimente.
 Cred ca neputinta indiferentilor de a iubi si de a se atasa de persoane, este o forma patologica de vietuire, incapabila de convietuire. Este o stare paranoida in care se zbate un suflet fara simtire, un suflet ranit si aproape mort, cu o inima care boleste.

 Indiferenta poate ucide! E destul să treci indiferent pe lângă un om sau un animal lovit şi bolnav, iar peste câteva ore să moară. E destul sa treci nepasator pe langa unii oameni care fac rau pamantului prin diferite metode ca sa-si atinga ei scopurile, si mai apoi, sa vedem ca nici noi si mici copii si nepotii nostri, nu mai putem trai pe acel petec de pamant caci totul e mort si otravit. Să arătăm că ne pasă, să ajutăm oricât de puţin putem. Contează enorm!  Nu dați voie să se întâmple aceste lucruri negative și în cazul vostru.

  Indiferenta, dupa cum spuneam, se poate  instala, din prea multa suferinta a sufletului, din prea mult orgoliu dat de ego, sau, din caderea spiritului si a constiintei sale, in energia cea mai joasa a creatiei. Toate cele trei variante AU LEAC! Numai cine nu vrea nu reuseste sa scape de indiferenta.
  Ma intreb cum se impaca mersul la biserica si piosenia afisata, cu traiul in indiferenta al foarte multora…. nu cumva si biserica spune ca indiferenta e un mare pacat ?

  Nu uitați, sunteți aici pe Pământ doar pentru scurt timp, însă sunteți veșnic copilul lui Dumnezeu. Nu vă alăturați forțelor ignoranței si indiferentei. Mai întâi să ajungeți să-L cunoașteți pe Dumnezeu. Și atunci orice v-ar spune El să faceți va fi bine, indiferent că ar fi vorba să luptați pentru țara voastră sau să fiți oameni de afaceri sau un artist sau un învățător spiritual. Când Îl veți cunoaște cu adevărat, veți fi bine ghidați în viață. De aceea spune Scriptura: “Mai întâi cercetează împărăția Domnului…”

  Arata lumii intregi ce inseamna pentru tine credinta si asteapta intotdeauna sa devina posibil ceea ce pare imposibil. Adu imparatia lui Dumnezeu pe pamant si invata mereu sa faci voia Lui , si sa mergi pe caile Sale. Oricat de timizi si sovaitori ar fi primii pasi, trebuie sa-i faci. Nu conteaza de cate ori te impiedici si cazi.
 Ridica-te si mai incearca o data si inca o data, si nu uitati!
Indiferenta este un pacat care condamna sufletul la penitenta vesnica.
Indiferenta ne poate lasa fara casa noastra, Pamantul.
Indiferenta poate ucide lumea si spiritul!

 Fiti binecuvantati


   



    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu