ALEGE cu ÎNTELEPCIUNE ( I )



 Sunt multi cei al caror suflet s-a trezit fie singur, fie la auzul soaptei ingerilor.  Au navalit in mintea lor o multime de intrebari, de framantari, de cautari, nestiind ce se petrece cu ei, de ce deodata au parte de acest zbucium si de atat de multe schimbari in viata lor, pe care parca o mana nevazuta le asterne in calea lor. Multi se pierd de tot cand aud ca trebuie sa ascensioneze,… ca planeta va ascensiona in alta dimensiune etc.
Dragii mei nu va necajiti. Imboldurile pe care le simtiti de a face altfel lucrurile le simtiti fiind date; fie de ingerii din preajma voastra, fie deopotriva de Sinele vostru, sufletul vostru care e parte, scanteie din Dumnezeu, creat  de Dumnezeu. Ceea ce se intampla nu este decat evolutia sa ca spirit. Voi simtiti imboldul său, simtiti in inima dorinte si sentimente noi, parca acum incepeti sa va cunoasteti sa va descoperiti cu adevarat pe voi insiva. Si asa si este, caci pana acum ati  fost parca adormiti, si stiati doar ce va dicta legea acestei lumi, erati indoctrinati cu normele ei, de ceea ce stia mintea voastra, stiati ce “trebuie sa faceti ”, si cam atat.

A venit vremea! Fiecare suflet simte dorinta de a evolua, de a se manifesta a ceea ce este el, adica parte din Dumnezeu. Faceti o mare gresala daca ascultati de mintea voastra si opriti  ceea ce Dumnezeul din voi, a pornit sa faca cu viata voastra. Cei mai multi oameni se confrunta aproape tot timpul in viata cu probleme, suferinte, temeri, tentatii, si nu inteleg de unde le vin toate acestea. Existenta lor e tensionata, crispata si plina de suferinta. Dar, facand voia lui Dumnezeu, aceasta ne permite sa trecem cu usurinta peste incercarile si peste problemele care, altfel , ar putea sa ne conduca la prabusire si la regres.
 Caile pe care le are de urmat sunt simple , daca omul  se lasa purtat si le accepta cu toata inima. Cel care vrea cu adevarat sa infloreasca din punct de vedere spiritual, va trebui sa realizeze voia lui Dumnezeu. Este cel mai important aspect din viata unui om.
A urmari sa facem numai ceea ce vrem noi, sau ceea ce ne imaginam ca ne-ar servi, ne poate conduce in timp, la o stare de exacerbare a vointei inferioare si la amplificarea orgoliului. Aceasta poate sa-l condamne pe om la demonism si la amplificarea unor aspecte  foarte josnice in fiinta lui.

Abandonandu-se in fata vointei lui Dumnezeu, omul se coboara doar in aparenta, dar in realitate el se ridica la inaltimea vointei Divine. In ignoranta sa profunda, omul poate crede cu tarie ca el stie mai bine ce are nevoie, ca el e cel ce guverneaza totul. In realitate, fara sa stie, el face jocul  intunericului caci cu buna stiinta alege sa nu asculte de indemnul divin . Nu este imposibil sa se revina catre Lumina. Totdeauna ingerii va dau ajutorul de care aveti nevoie. Trebuie doar sa va doriti .
E foarte important sa vrei sa te raportezi  cu umilinta la Dumnezeu si sa-l rogi sa te inspire si sa te ajute pentru ca tu sa ii faci voia in tot ceea ce actionezi. 
Tineti minte ca Dumnezeu este insasi iubire infinita iar raspunsurile Lui  sunt  si le vei simti mereu in inima ta. Ascultati de inima.  
Dumnezeu a lasat cinci enunturi distincte, cinci Legi universale, cosmice ale Creatiei, la care daca fiecare mediteaza profund la misterul ascuns in fiecare din aceste cinci  enunturi, si ele sunt bine intelese, transforma fundamental intelegerea si chiar existenta fiintei umane. Isus a respectat si el aceleasi legi, si in cele mai dramatice momente ale existentei sale pe pamant, a vrut sa realizeze voia lui Dumnezeu si a spus; "Tata Ceresc, daca este cu putinta, indeparteaza de la mine  acest pahar; daca nu, atunci faca-se voia Ta." 

Sa il  imploram pe Dumnezeu sa isi reverse mereu gratia si compasiunea nesfarsite asupra noastra, sa ne lumineze constiinta pentru a trece dincolo de zidul teribil al intunericului acestei lumi.
Fiti intelepti




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu