Realitatea pe care ne-o facem singuri (III)



  Fii mereu atent  asupra faptului ca orice aspect al realitatii, intocmai asa cum este privit de noi, exact asa el ne va aparea dupa aceea.”

Acesta, este o fraza  pe care o gasim scrisa in stravechile pergamente din Tibet, din invataturile inteleptului Padmashambhava. Aspectul pe care il scoate in evidenta acest verset, este ca singuri ne faurim propriul univers in care traim, propria noastra lume si viata. De aceea se spune ca frumusetea se afla in ochii privitorului. Daca gasim in noi acea putere launtrica de a descoperi frumosul, iubirea, din orice ne inconjoara, este lesne apoi sa ne putem fauri o lume frumoasa. Daca ne pastram insa in rautate, suspiciune, inchistare, atunci frumusetea si iubirea nu pot patrunde.
Din pacate , acesta este laitmotivul acestui timp, pe care mai toti il urmeaza si ii auzi spunand ;”toata lumea e rea si de aceea eu trebuie sa fac la fel ca sa supravietuiesc.”

Daca gasesti in tine puterea de a te transforma, si ceea ce te inconjoara este privit de tine cu alta intelegere fara a mai judeca involuntar  pe nimeni,   pe nesimtite , totul in jurul tau se transforma , iar tu primesti inmiit compasiunea, intelegerea si iubirea pe care le daruiesti in jurul tau. Este un veritabil miracol care depinde de noi insine. Omul isi faureste singur universul in care traieste, dupa modul in care il priveste, il interpreteaza , il respecta, ii acorda atentie.
Din orice situatie ivita, vom intelege ca are importanta sa, chiar daca imediat nu ne dam seama care este. Fiecare problema poate fi privita si ca o incercare.

Fie ca il intereseaza sau nu, fie doreste sau nu, omul este obligat pana la urma sa progreseze. O persoana va fi chinuita de tensiunea impusa de problemele in care se afla, pana cand ea va gasi rezolvarea justa, pentru ca, pentru  orice problema este o solutie. 

Daca va alege sa priveasca intr-un fel negativ realitatea care-l inconjoara, fara a incerca sa vada si samburele de bine si frumos, cat de micut ar fi el, atunci criza lui existentiala se va adanci iar suferinta se va amplifica.

Dupa cum am spus , orice aspect, fiinta, lucru, intocmai asa cum este privit sau conceput de noi, exact asa ne va aparea el dupa aceea. Chiar neplacut fiind , daca este privit de noi cu bunatate, intelegere si compasiune, el incepe sa nu mai para chiar atat de neplacut, iar in final chiar se poate transforma si el complet.

La fel de important este,  sa fim atenti si la starile prin care trecem noi insine. O stare de nervozitate , iritare, de oboseala, de dezgust fata de ceva, de bucurie, fericire, dezamagire …. etc. Fiecare din ele ne fac sa percepem altfel ceea ce ne inconjoara,  si uite asa ne facem o impresie gresita , percepem eronat ce este in fata noastra.

Deasemenea, tot ceea ce vom gandi cu intensitate,  accea vom deveni mai devreme sau mai tarziu. Daca traiesti si lucrezi in armonie, vei cunoaste sensul adevaratei libertati, libertatea inimii, a mintii si a Spiritului. Vei vedea ca o nespusa intelegere si intelepciune se va revarsa din tine. Absolut totul trebuie sa se bucure de o deosebita atentie din partea noastra caci nu ne mai putem permite sa lasam viata sa se joace cu noi ci, trebuie sa constientizam rolul si importanta pe care o avem in mersul ei, in mersul lumii.

” Fii TU schimbarea pe care ȋţi doreşti să o vezi ȋn lume!”      



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu