DESTINUL NOSTRU (I) – DRUMUL SUFLETULUI


Unul dintre aspectele foarte importante pe care trebuie sa le stiti in ceea ce priveste  cunoasterea este ca tot ceea ce fiintele traiesc si simt de-a lungul vietii lor,  devine totodata experienta pentru celelalte fiinte din univers; toate cate au fost , raman  in inregistrarile subtile ale Akasha si ale sufletului insasi. Orice fiinta din Creatie se confrunta cu doua stari fundamentale ale existentei sale care sunt opuse; starea de ignoranta si starea de cunoastere.
Cand spunem starea de ignoranta, ne referim la fiinta care nu cunoaste nici una din legile esentiale ale universului in care traieste si nici pe sine insasi . Ignoranta si suferinta se alimenteaza si se completeaza reciproc. De cele mai multe ori, cand omul decade, chiar daca el ca om  ARE  o constiinta, traieste prada instinctelor de toate felurile si se complace fara sa-si dea seama, in postura de animal fara constiinta. Prin tot ceea ce face, vorbeste si gandeste,  actioneaza in conformitate  cu vointa lui proprie,  care ii confera posibilitatea de a alege in mod constient o varianta  sau alta. Aceasta vointa il poate determina fie sa intre pe drumul evolutiei si al binelui,  fie pe cel al pierzaniei si al suferintei. 
Tot ceea ce face spune si gandeste omul,  se contorizeaza si energia pe care o  creaza prin actiunile sale, influienteaza insasi aura planetei, aura  care la randul sau, imprima planetei mai apoi , clima rea sau cutremurele sau alte anomalii si catastrofe naturale. 
Tot ceea ce face spune si gandeste omul,  se contorizeaza in propriul sau destin sau karma si va trebui sa plateasca, exact cu aceiasi moneda pentru ele, acum sau in alte existente viitoare. NIMENI, indiferent cine ar fi, nici Isus si nici chiar Dumnezeu insasi,  nu iti ia pacatele,  nu ti le iarta sau nu ti le trece cu vederea.  Fiecare gresala se plateste cinstit intr-o dimensiune fizica sau dupa trecerea in cea astrala. Acesta este ADEVAR Divin…nu pravila bisericeasca oricare ar fi ea.
Toate viciile umanitatii, incepand cu meschinaria, ipocrizia, minciuna, invidia, si megand pana la mania distructiva, lacomia , atasamentul care inlantuie si gelozia care otraveste ,  sunt actiuni care apar precum fumul megru  in sufletul omului.  Spre deosebire de animal care nu are constiinta de sine, si actioneaza din instinct, omul ajunge deseori intr-o conditie chiar mai josnica decat un animal. In asta consta esenta pacatului si a greselii.
Trebuie sa intelegem lantul care leaga aceste aspecte in univers; Ignoranta determina actiuni gresite, iar acestea determina cumul de karma negativa, adica un destin greu; La randul lui acesta leaga fiinta umana respectiva prin insesi limitarile impuse de greselile pe care le-a facut si trebuie platite, astfel incat se creeaza un nou lant de greseli si procesul se continua , ca intr-un crec vicios.
Iesirea din acest cerc vicios se poate face ! … ea se poate face numai intr-un efort constant si intens al omului de a se transforma si a se orienta spre fapte virtuase.
Cei care se simt disperati si isi pierd chiar mintile si considera ca omorandu-se vor scapa de plata karmica in acest fel , se insala amarnic . NIMIC  nu este mai GREU de platit decat un SUICID,  caci nimeni nu are dreptul sa curme  nici o viata …..viata pe care Dumnezeu o daruieste .
Astazi , omul a ajuns sa traiasca  o drama aproape continua in manifestare . In nestiinta lui,  fara sa banuiasca ca in univers exista un sens profund al vietii,  ca exista anumite legi fundamentale care actioneaza intr-un perfect echilibru,  cel ignorant,  ia de cele mai multe ori ceea ce este rau ca fiind bun si invers. Actionand orbeste, chiar fara sa gandeasca  deloc si sub impulsul destinului sau, omul atrage o multime de energii negative care il vor face sa tot decada.  Ajunge sa considere principiile pe care le stie si modul sau de viata  ca  fiind cele adevarate iar,  despre cel intelept spiritual sustine ca este pe un drum periculos care trebuie inlaturat , infierat si blamat de societate.
Legea karmei actioneaza in mod inexorabil si este extrem de precisa….fie ca aici ai trait ca un ignorant , fie ca ai dobandit cunoastere. Fiecare capata ce a daruit si in aceiasi masura. Ce este negativ ramane la fel si se plateste cu aceiasi masura, iar ce este pozitiv, creste cand se intoarce catre tine.
Oamenii nu mor in adevaratul sens al cuvantului , nu dispar in neant, ci isi abandoneaza doar carcasa fizica adica trupul de carne. Moare doar corpul fizic, insa partea subtila a fiintei, sufletul, trece in alta dimensiune spatio-temporala  a creatiei , si fiecare merge in partea care este cea mai propice , cea mai potrivita sufletului sau , caci  nu te poti duce unde vrei.  Aceasta demarcatie se refera la destinul fiecarui om,  in conformitate cu actiunile sale pe care le-a savarsit.  Nu se poate ca un inger sa stea alaturi de un criminal, iar mai apoi, nu intamplator, unul se naste cu un handicap iar altul perfect sanatos si infloritor.  
Incredibila superficialitate a oamenilor  ii impiedica sa remarce aspecte atat de evidente din jur,  precum si dependenta lor aproape maladiva de un sistem automat de credinte si prejudecati , care le-a fost impus inca din copilarie. Toate contribuie la decaderea lor fizica si morala, cat si capacitatea de a intelege adevaruri esentiale despre viata pe care o traiesc.
Daca omul nu alege singur sa schimbe felul de viata, curand se va pierde, iar cei ce raman , copii vostri, nepotii vostri  vor trai in cel mai bun caz , la fel ca voi;  ROBI ai ingnorantei!.... dar ma indoiesc ca si pentru ei in viitor, lucrurile vor ramane ca azi, si atat de bune ca azi,   caci e destul de clar ca lumea pe care o stim, cade si se naruie.
(va continua)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu