CUMPATARE si DISCIPLINA


 


  I
n tot ce faci in viata ar trebui sa fii ; astâmpărat, așezat, chibzuit, cuminte,  domolit, echilibrat, liniștit, potolit, reținut, rezervat, serios dar vesel, stăpânit, temperat,  pașnic…. Toate astea laolalta inseamna o viata cumpatata si disciplinata. Traind asa esti mereu atent la tot ce te inconjoara si poti sa ii dai importanta cuvenita a ceea ce traiesti.  Nu lasa viata sa ti-o ia inainte traind fara a gandi intr-un haos total.

  Nici daca mananci ceva care iti place foarte mult , fara a fi cumpatat, nu iti va fi bine. Nici daca bei , … nici daca nu bei ,….nici daca  vorbesti prea mult ,…nici daca taci prea mult ,… nici daca vii prea des, …nici daca lipsesti prea mult …. si tot asa in toate aspectele vietii voastre.
   Pana si in viata ta spirituala se cere cumpatare. Daca este prea multa rugaciune, viata pe care Dunmezeu ti-a daruit-o trece pe langa tine , si te trezesti la final intr-o buna zi ca prea multe , nu ai invatat si nu ai simtit. Se mai poate intampla sa deviezi si sa mergi catre habotnicie, care numai credinta adevarata nu se chiama.
   Absolut in tot ce faci , este bine sa fii cumpatat – sa tii in permanenta un echilibru in tot ce faci.
Nimic sa nu fie prea mult  si nimic sa nu lipseasca.
 Sa “gusti” din tot ce te inconjoara , sa faci cat mai multe din ceia ce sufletul tau doreste pentru bucuria lui. Nu lasa excesele de tot flelul  sa te dezechilibreze, sau chiar sa iti aduca probleme sau boli.
  In tot ce faci , fa numai cu masura, si imbina totul cu armonie. Viata ta sa fie o vesnica bucurie a sufletului tau… nu a pantecului si nici a mintii. Suntem in ascensiune,deci mare grija in fiecare zi
  
   Exista un  singur lucru ,  de care poti sa abuzezi si sa-l lasi sa se manifeste fara  opreliste, fara cumpatare! Acela  se numeste IUBIREA!
   Iubeste pe toti si toate. Fara masura!  Cu cat vei umple mai bine inima ta de iubire, cu atat viata ta va fi mai frumoasa si implinita. Iubirea este insasi Dumnezeu. EL salasluieste deja in inima ta  dandu-ti viata.
Nu trebuie decat sa  lasi iubirea sa se manifeste, iar Dumnezeu iti va usura viata si ii va da frumusetea  divina .

Namaste



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu