Despre Dumnezeu


     


D
umnezeu este gata sa te ajute sa iti traiesti viata, dar nu la modul cum te-ai asteptat tu. EL te-a creat pe tine dupa chipul si asemanarea LUI. Tu ai creat restul prin puterea pe care Dumnezeu ti-a dat-o prin  liberul arbitru.


  Incet , cu fiecare pas, cu fiecare generatie, tu omule , ai creat ceea ce traiesti azi.  
  Cu buna stiinta, sau poate fara sa iti dai seama, te-ai lipit de pamant , de materie , si ai uitat si ai ignorant  total sufletul pe care-l  ai de la Dumnezeu. Ti-ai  intors fata de la Dumnezeu si ai inceput sa te indoiesti. Te indoiesti de tine , de cei de langa tine , si astazi ai ajuns sa te indoiesti pana si de Dumnezeu. 
  Ai  ales astfel sa traiesti la polul opus energiei lui Dumnezeu ,in FRICA. Ai crezut in frica ta si ti-ai inchipuit ca Dumnezeu te accepta si te iubeste doar in mod conditionat.  Cu fiecare pas , ai inceput sa crezi  ca EL nu este prezent in viata ta. Si apoi ti-ai spus;  “ Daca Dumnezeu  da innapoi  si nu ma mai iubeste, atunci  cand eu  nu ma comport  cum trebuie, asa vor face si oamenii de langa mine.” …si te-ai indoit si mai tare .
  Azi, ai ajuns sa te ingrijoreze  faptul  ca,  dupa ce spui  cuiva “te iubesc” , nu ti se va  raspunde la fel. Si daca ti se raspunde la fel , incepi  imediat sa-ti faci griji ca vei pierde dragostea pe care abia ai gasit-o…si astefel orice actiune devine o reactie de aparare  impotriva  pierderii….Traiesti  intr-o frica perpetua.
  Ai uitat sa iubesti  neconditionat… fara sa astepti ceva in schimb. Nu-ti mai amintesti  experienta dragostei  lui Dumnezeu , si incerci sa-ti imaginezi cum arata dragostea LUI, bazandu-te pe imaginea dragostei  lumesti.
  V-ati imaginat pe Dumnezeu undeva  sus  departe in cer , sau ascums prin chiliile calugarilor sau turlele bisericii si in frica in care traiti si va duceti viata, i-ati dat  rolul  de parinte care  judeca  si  pedepseste aspru, infricosator si razbunator.
  Traind cu aceasta ideie, fara sa va dati seama , FRICA de pedeapsa,  este adevaratul motiv   pentru care  voi  mergeti  la biserica , va rugati…si spuneti ca iubiti pe Dumnezeu!    Daruiti  astfel , o dragoste conditionata si va inchipuiti ca  Dumnezeu face la fel pentru voi.
  Frica este este energia care contracta, inchide, se strange in sine, o ia la fuga,se ascunde, acumuleaza comori, face rau.
Dragostea adevarata este energia care se extinde, se deschide , te trimite departe, sta pe loc, scoate la iveala, imparte cu ceilalti, vindeca.
Frica inhata si acapareaza tot ce avem, Dragostea daruieste tot ce avem.
Frica imbratiseaza averi, Dragostea imbratiseaza pe cel  iubit.
Frica tine strans, Dragostea da drumul.
Frica invenineaza, Dragostea mangaie.
Frica ataca, Dragostea iarta.
Frica este intunericul creat de voi , Dragostea este lumina lui Dumnezeu.
Acesta este Dumnezeu …insasi  DRAGOSTEA.
Atunci cand alegeti  actiunea sponsorizata de dragoste, nu numai ca veti supravietui,  nu numai ca veti invinge, nu numai ca veti avea succes. Atunci veti trai  gloria deplina si totala a Celui care Esti cu Adevarat.
Vocea din launtrul vostru  este vocea lui Dumnezeu care va calauzeste. Ea va poate spune chiar acum , daca cuvintele pe care le-ati citit , sunt cuvinte de dragoste sau de frica.

Namaste





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu