Oamenii si CELE 10 PORUNCI



   Oamenii sunt plini de neincredere, dezorientati. Nu inteleg ce se intampla , de ce se intampla, ce e adevar , ce e minciuna . Percep unii dintre oameni ca au o viata plina de tot mai multe probleme .  Au nevoie de multe confirmari.  Isi pun multe intrebari si gasesc raspunsuri care poate ca se bat cap in cap. Altii,  nici nu isi dau seama ca lucrurile stau tot mai rau.
   Am observat ca oamenii doresc ca in articolele citite,  sa fie cat mai multe vorbe frumoase , incurajari....ca tanjesc si ca au nevoie de asa ceva. Cu toata inima am sa le dau! 
  Trebuie insa mai intai, sa intelegeti ca e musai sa faceti ordine , si curatenie in vietile voastre. Trebuie sa intelegeti ca  lucrurile se misca , char daca voi nu percepeti asta. Cat de curand va veni ziua in care o sa intelegeti lucruri , dar  unii din voi , va ve-ti da seama ca este MULT PREA TARZIU pentru voi! 
   Realitatea este cat se poate de simpla. Omul a uitat de Dumnezeu si nu isi mai da seama ca Dumnezeu se afla in tot si in toate si in fiecare inima de om. A uitat ca sufletul dat de Dumnezeu este cel care da viata acestui trup. A uitat , sau ignora fara sa isi dea seama, de una din invataturile de capatai ale divinitatii, care este si una din cele 10 porunci; 

2.“Sa nu-ti faci chip cioplit, si nici alta asemanare, si sa te inchini lor.
Pai ?.... cum se impaca religia in care oamenii saruta , venereaza si se prosterneaza in fata unei icoane? unei statui? ….cand privesc in icoana (fotografie, tablou) si spun pierduti si indurerati; “Domne ajuta-ma!” Inloc sa va duca gandul la Dumnezeu Creatorul a tot si toate , va ploconiti in fata unei poze, sperand la mai bine si la ajutor ????
Si hai sa le luam pe toate la rand acum, si sa vorbim de fiecare lege !

3.  Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului  tau in desert….pai  de fiecare data cand ii este greu si e indurerat , omul ii cere socotela  lui Dumnezeu;… “ De ce Doamne? De ce mie?”… ca sa nu mai vorbim de injuratura aia clasica de pe buzele multora , aia cu “ F... Cristosii….. “
Cristosul chiar a fost trimisul lui Dumnezeu dar care a platit cu viata ca a indraznit sa aduca invataturi omului, ca a incercat sa ii deschida ochii si sa-l faca sa inteleaga cum e bine sa traiasca.

4.  Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste….Hai sa fim seriosi , cine mai respecta aceasta zi? Cei batrani merg la biserica si numai rugaciune nu fac . Daca popa a fost silitor in scoala ,si a invatat bine, iese slujba bine , dar daca nu … pana la urma meseria de popa , e o meserie ca oricare alta fara har si fara ceredinta! Banul sa iasa. Ceilalti oameni , merg pe la servici , pe la prieteni sa bea o bere si un gratar ceva …. Nimeni nu mai sta sa se roage cu inima si sufletul lui in liniste.


5.  Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant. Bine ar fi  sa faca omul asa , dar sunt multi care uita cu buna stiinta de parinti.


6.  Sa nu ucizi. PE CINE SA NU UCIZI ? ?? ca omul  cu asta se hraneste . A devenit carnea, hrana lui de baza. I s-a bagat in cap ca fara carne nu se poate trai , ca nu e sanatos? Pentru cine nu e sanatos???  De Paste , de Craciun , omul scalda in sange la greu pamantul , si omoara la greu. V-ati gandit ca tocmai pentru a avea energii grele in corp (de la carne) , pentru a va mentine asa , pentru a nu putea sa va innaltati si sa va luminati la minte , vi s-a spus si ati fost invatati acest lucru???? Si sunt infinit de multe lucruri despre care se poate vorbi aici pe aceasta tema - a hranei si sanatatii umane. Intunericul  este si el foarte istet in a va pacali, asa ca , aveti grija ce alegeti, sau cum va lasati pacaliti, caci de foarte multe ori, otrava e foarte placuta la gust si ademenitoare.


7.  Sa nu fii desfranat.
Desfranarea a fost ridicata la rang inalt in zilele noastre. Este afisata in fundul gol si tatele in vant pe toate revistele si ziarele, pe toate ecranele. Femeia, a devenit un “bun de consum”. Sunt tari in lumea asta de unde o poti privi in vitrina si o poti cumpara. 

8.  Sa nu furi.
Pai de ce ? ..se intraba omul simplu cand hotii si criminalii sunt plansi ca au conditii grele in puscarie (asta daca ajung acolo cumva) si li se dau bani ca recompense si despagubiri, iar altii  cinstiti, mor de foame. Ei , hotii cei mai versati, sunt cei ce sunt azi la conducere in lume caci , prostul de rand si-a vandut votul pentru o friptura si o bere...sau cine stie ce obiect. Legile sunt in favoarea lor tot mai mult caci au grija cum le fac ca sa scape.


9.  Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
Minciuna e la rang mare in lume azi . Adevarul ……………… ma intreb daca il mai cunoaste cineva cu adevarat la cate musamalizari se tot fac.


10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.
Ba se pofteste la greu , caci se traieste dupa legea junglei; “Care e cel mai tare , razbestese calca pe cadavre  daca e nevoie numai sa se atinga scopuri.

1.  Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
Am lasat la final  prima dintre porunci intentionat. Acestea fiind datele lumii in care traim, acestea fiind invataturile pe care omul (ortodox de exemplu) le primeste si dupa care isi duce traiul in marea sa majoritate…. Ce credeti ? ce pare aveti??? Faceti o introspectie.
Sunteti voi credinciosi ?
Va inchinati Dumnezeului cel adevarat atunci cand respecatati litera bisericii?
Credeti voi ca Dumnezeu cel adevarat , bun si iubitor ca orice parinte, impune cuiva ceva? Impune cuiva iubirea si respectul pentru el?
 Puteti fi siguri ca  NU !!!  La Dumnezeu , catre viata luminata, te duci ca asa alegi si doresti tu singur ! Nimeni nu-ti impune nimic. E doar alegera ta caci deasta ti s-a dat liber arbitru, ca sa poti sa alegi. In iubirea lui parinteasca pentru om , Dumnezeu i-a dat posibilitatea sa mearga unde doreste el, sa aleaga dupa intelepciunea lui....te poti duce catre intuneric sau sa mergi si sa fii lmina.

  Aceste porunci sunt chemari la ordine si disciplina a omului. Daca nu ar fi asa , s-ar instala haosul.   Daca alegi sa respecti cu adevarat aceste porunci, iti va fi dat sa intelegi si o alta latura a divinitatii… dar pentru asta trebuie ca tu omule sa te schimbi din temelii  …pentru ca lumea sa se poate schimba odata cu tine…. Pentru ca viata ta sa devina una cat mai apropiata de raiul divin.

ACUM, e doar alegerea ta ce alegi sa traiesti! Intr-o buna zi , Pamantul te va obliga sa respecti legea lui Dumnezeu !..... sau sa pleci!

Namaste 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu